Pikes Peak: Ο Robin Shute “Βασιλιάς του Βουνού” μέσα σε ένα βαρύ πέπλο ομίχλης (video)


Δείτε στο video την απαιτητική ανάβαση του Βρετανού οδηγού προς την κορυφή, μέσα από την πυκνή ομίχλη που σκέπασε το βουνό του Κολοράντο.

  • 27/6/2022

Σε μια αρκετά κρύα και με έντονη βροχόπτωση μέρα, ο Robin Shute κατάφερε να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής στον επετειακό 100ο αγώνα του Pike Peaks που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ο Βρετανός σημείωσε τον κορυφαίο χρόνο με το 10:09,525 κερδίζοντας τον επετειακό αγώνα με το 2018 Wolf TSC-FS. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Shute τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μπορεί να χαρακτηριστεί και η πιο δύσκολη αφού οι καιρικές συνθήκες, ειδικά όσο πλησίαζαν οι οδηγοί στην κορυφή, γίνονταν όλο και πιο δύσκολες με το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό και η ορατότητα να είναι περιορισμένη λόγω της βαριάς ομίχλης .

Ο φετινός αγώνας έγινε σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με την ομίχλη να δημιουργεί προβλήματα. Το τελευταίο κομμάτι ήταν το πιο δύσκολο. Απλώς πήγαινα στο ρελαντί με τρίτη σχέση και είχα τα μάτια μου καρφωμένα στις λευκές γραμμές του δρόμου ελπίζοντας να καταφέρω να φτάσω στην κορυφή”, ήταν οι δηλώσεις του μεγάλου νικητή Robin Shute μετά την ολοκλήρωση του αγώνα

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο βετεράνος David Donner με την Porsche Turbo S (10:34,053) ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο David Donohue με Porsche GT2 RS Clubsport. Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία εδώ. 

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα ήταν και ο Ken Block, όμως πριν από λίγες ημέρες η Porsche 911 Hoonipigasus αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον κινητήρα και έτσι αναγκάστηκε να ακυρώσει την παρουσία του.

Δείτε την ανάβαση του νικητή Robin Shute στο παρακάτω video...