Porsche Taycan Turbo S: Tο νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E (photos)


Το Mini Cooper SE που εκτελούσε χρέη safety car για την Formula E βγήκε σε… πρόωρη συνταξιοδότηση, δίνοντας τη θέση του στην ηλεκτρική Porsche των 751 PS!

  • 19/1/2022

H FIA παρουσίασε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας την Formula E το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στον εναρκτήριο αγώνα του νέου πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 29-29/1 στη Σαουδική Αραβία. Για το συγκεκριμένο ρόλο διάλεξε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche, μια Taycan Turbo S, η οποία ταιριάζει "γάντι" στο μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα της διεθνούς ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια το Mini Cooper SE που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση μέχρι πρότινος βγαίνει σε… πρόωρη συνταξιοδότηση.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει στα νέα της καθήκοντα η Taycan δέχθηκε μια σειρά από παρεμβάσεις. Έτσι τοποθετήθηκε roll cage, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, αγωνιστικά καθίσματα τύπου bucket και σύστημα Marelli Logger. Στο νέο «γραφείο» του Πορτογάλου οδηγού των οχημάτων ασφαλείας της Formula E, Bruno Correia, τοποθετήθηκαν επίσης πυροσβεστήρες καθώς και ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα επικοινωνίας.

Όσον αφορά την εμφάνιση, στο χρωματισμό του συναντάμε μία «μίξη» των χρωματισμών των ομάδων και της FIA, ενώ παράλληλα φέρει και τον αριθμό 22 τιμώντας το σύνολο των πιλότων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Τέλος, θυμίζουμε πως η Porsche Taycan Turbo S φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) που έχουν συνδυαζόμενη μέγιστη ισχύ 751 PS και συνδυαζόμενη μέγιστη ροπή 1.050 Nm!