Πώς το sim racing συναντά τον πραγματικό μηχανοκίνητο μέσω της BMW (video)


Με το sim racing να έχει μπει στο mainstream της μηχανοκίνητης κοινότητας, η BMW M Motorsport συνεργάστηκε με τη Fanatec για ένα τιμόνι ικανό για οδήγηση σε PC και δρόμο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/10/2021

Η πανδημία και η εκτεταμένη περίοδος καραντίνας το 2020, έφερε πολλούς ανθρώπους πιο κοντά στο sim racing, την αγωνιστική οδήγηση στο σπίτι, πίσω από μία οθόνη αλλά με υψηλά επίπεδα προσομοίωσης, χάρη στα video games που έχουν ανεβάσει το επίπεδο του simulation.

Αυτό το ρεύμα έχει διαγνώσει και η BMW, που μέσω του M Motorsport τμήματός της, θέλησε να συνδέσει την πραγματικότητα με τον προσομοιωτή.

Οι Βαυαροί συνεργάστηκαν με τη Fanatec, εταιρεία εξέλιξης και κατασκευής εξοπλισμού στο sim racing, για να λανσάρουν ένα τιμόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο simulation, όσο και στην BMW M4 GT3, το πιο πρόσφατο GT3 αγωνιστικό της μάρκας, που από το 2022 θα κάνει την πρώτη πλήρη χρονιά του στα διάφορα πρωταθλήματα.

Όλη αυτή η διαδικασία καταγράφηκε σε ένα ντοκιμαντέρ ονόματι “Fusion: Motorsport meets SIM racing”, με όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της συνεργασίας να προσφέρουν μία ματιά εκ των έσω στο τι έγινε για να δεθεί το ψηφιακό με το αληθινό.

«Σε μία άνευ προηγουμένου συνεργασία, οι μηχανικοί της BMW M Motorsport και της Fanatec ανέπτυξαν ένα τιμόνι που δεν είχε ξαναγίνει στην ιστορία των αγώνων», δήλωσε ο Rudolf Dittrich, επικεφαλής sim racing της BMW. «Έδειξαν θάρρος, πρωτοποριακό πνεύμα και δημιουργικότητα και ανέβασαν τη σύνδεση μεταξύ του πραγματικού κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων sim σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους. Χαίρομαι που αυτή η διαδικασία ανάπτυξης απεικονίζεται υπέροχα σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Η ταινία υπογραμμίζει την προσέγγιση που έχει η BMW SIM Racing και με τι ορμή επιταχύνονται οι εξελίξεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες».

Ο Thomas Jackermeier, CEO της Fanatec, δήλωσε: «Για τη Fanatec, η συνεργασία με την BMW M Motorsport είναι ένα τολμηρό και σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της εταιρείας. Για πρώτη φορά, σχεδιάσαμε ένα τιμόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο sim rig, αλλά και σε ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Με όλη μας την εμπειρία νιώσαμε έτοιμοι για αυτό το έργο και οι μέχρι τώρα δοκιμές αποδεικνύουν ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά. Το να βλέπω το τιμόνι μας σε δράση για πρώτη φορά στην BMW M4 GT3 με ανατρίχιασε - και το να παρακολουθώ στο ντοκιμαντέρ επίσης».

Απολαύστε το ντοκιμαντέρ: