Πρωταγωνιστής ο Rohrl στο Olympia Rally '72 Revival (photos)


Ο 75χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε δύο μοντέλα Opel, όπως αρμόζει στην 160ή επέτειο της εταιρίας.

  • 15/8/2022

Το μοναδικό Olympia Rally '72 Revival έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών ήδη από την περασμένη Δευτέρα, κάτι απολύτως αναμενόμενο χάρη στη συμμετοχή σχεδόν 200 ομάδων από 9 χώρες και την παρουσία θρυλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων και πολλών ακόμα ιστορικών μοντέλων.

Ο ζεστός καιρός στην καρδιά του θέρους συνόδευσε τους οδηγούς, τους διοργανωτές και το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας σε αυτό το ταξίδι από τον βορρά στον νότο, ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά το θερμόμετρο.

Στο επίκεντρο του όλου event βρίσκεται η Opel και ο βετεράνος οδηγός αγώνων rally Walter Rohrl: ο 75χρονος δεν έχασε την ευκαιρία να λάβει μέρος στο Rally Revival. Την Πέμπτη (11/8), ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ολοκλήρωσε την ειδική διαδρομή της ημέρας από την Κολωνία στο Speyer με δύο μοντέλα Opel - όπως αρμόζει στην 160ή επέτειο της Opel.

Το πρωί, ο Rohrl ξεκίνησε την ειδική με ένα Opel Kadett GT/E Coupé. Μετά τη στάση για γεύμα στο Pferdsfeld, άλλαξε όχημα και κάθισε στο μπάκετ ενός Opel Ascona 400 του 1982 - ένα αυτοκίνητο με το οποίο γιόρτασε πολυάριθμες επιτυχίες και κυρίως τη νίκη στο Monte Carlo Rally το 1982. Στη συνέχεια, ο Rohrl οδήγησε με στυλ μέχρι το Technik Museum του Speyer, όπου και ολοκληρώθηκε η ειδική της ημέρας.

Κατά μήκος της διαδρομής και στο τέλος των ειδικών διαδρομών, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ακόμα περισσότερα μοντέλα με το χαρακτηριστικό Opel «Blitz». Έχοντας δώσει το όνομά του στο rally, το Opel Olympia δεν ήταν δυνατό να περάσει απαρατήρητο. Το μοντέλο που προσέλκυσε την προσοχή ήταν ένα 1967 Olympia 1100 SR με απόδοση 44 kW/60 hp.

Τέλος, ένα επίσης θρυλικό Rallye Kadett, που οδήγησε τη δεκαετία του 1970 ο Σουηδός άσος των rally Anders Kullang με συνοδηγό τον Bruno Berglund, έδειξε τη διαχρονική ομορφιά του. Το πλήρωμα του Kadett στο Olympia Rally Revival αποτελείται από τον Επίτιμο Sports President της ADAC, Hermann Tomczyk και το βετεράνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Gunther Holzer.

Η Opel αποδεικνύει ότι ακόμα και στη μεγαλύτερη αναβίωση rally κλασικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, δεν είναι μόνο τα ιστορικά οχήματα που γίνονται πηγή έμπνευσης. Συγκεκριμένα, έθεσε στη διάθεση των διοργανωτών ένα νέο Astra plug-in hybrid, το οποίο εκτέλεσε χρέη πλοηγού μέχρι το τέλος του rally το Σάββατο (13/8).

Η τελευταία γενιά του compact bestseller δεν μαγνητίζει μόνο τα βλέμματα με το Opel Vizor, το ψηφιακό Pure Panel και τις κορυφαίες τεχνολογίες, αλλά παράλληλα εναρμονίζεται με την κλιματικά ουδέτερη φιλοσοφία του rally. Το ηλεκτροκίνητο Opel αποδίδει συνδυαστική ισχύ 133 kW/180 hp και μέγιστη ροπή 360 Nm (WLTP κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου1: 1,1 l/100 km, εκπομπές CO2 26-24 g/km). Στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα, το πεντάθυρο compact μπορεί να καλύψει έως 60 km με μηδενικές εκπομπές (WLTP2).