Rally Dakar 2013: Συγχαρητήρια από τη ΜΙΝΙ


Ο Stéphane Peterhansel και ο συνοδηγός του Jean - Paul Cottret κέρδισαν στο Rally Dakar 2013 με ένα MINI ALL 4 Racing επαναλαμβάνοντας την περσινή τους επιτυχία.

  • 22/1/2013

Ο Stéphane Peterhansel και ο συνοδηγός του Jean - Paul Cottret κέρδισαν στο Rally Dakar 2013 με ένα MINI ALL 4 Racing επαναλαμβάνοντας την περσινή τους επιτυχία.

Με συνολικό χρόνο 38:32.39 το κορυφαίο δίδυμο της Monster Energy X - raid Team (ιδιωτική συμμετοχή), από το Trebur της Γερμανίας, διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στο Σαντιάγκο της Χιλής 42:22 λεπτά μπροστά από τους πλησιέστερους αντιπάλους του στη γενική κατάταξη. Για τον Peterhansel , η δεύτερη νίκη του με MINI ALL 4 Racing ήταν η 11η στην καριέρα του στο Dakar.

«Πρόκειται για ένα μεγαλειώδη θρίαμβο και θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους του ΜΙΝΙ όχι μόνο τους Stéphane Peterhansel και Jean-Paul Cottret, αλλά και όλη την ομάδα X-raid Team του Sven Quandt» είπε με ενθουσιασμό ο Dr. Kay Segler, Senior Vice President  της Μάρκας MINI. «Η περσινή νίκη του MINI ALL4 Racing ήταν αναμφίβολα έκπληξη για πολλούς. Τώρα όμως έγινε σαφές σε όλους ότι δεν επρόκειτο για τυχαία επιτυχία. Όποιος τερματίζει πρώτος μετά από 8.600 χλμ. στο σκληρότερο ράλι του κόσμου πετυχαίνει ένα σημαντικό άθλο. Είμαστε απίστευτα περήφανοι που αυτοί οι εκπληκτικοί αγωνιζόμενοι αποτελούν μέρος της οικογένειας ΜΙΝΙ».

Όπως πέρσι, η X-raid Team ήταν κυρίαρχη δύναμη στο Rally Dakar 2013. Ο Peterhansel βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης μετά από δύο μόλις ειδικές – και υπερασπίστηκε την πρώτη θέση μέχρι το τερματισμό. Ανάμεσα στους ‘διώκτες’ του ήταν το δίδυμο Leonid Novitskiy & Konstantin Zhiltsov με ένα ακόμα MINI ALL4 Racing, που τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση του φετινού Rally Dakar.