Rally Dakar: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κορυφαία μηχανοκίνητη πρόκληση (video)


Η εκκίνηση του Rally Dakar είναι μόλις μερικές ώρες μακριά, και ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ετοιμάζεται να παρακολουθήσει 15 ημέρες απόλυτης δράσης. Δείτε ποια θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/12/2022

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σημαίνει Dakar: Το Rally Dakar επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Σαουδική Αραβία, με τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν τις αντίξοες συνθήκες της ερήμου και τις σκληροτράχηλες πλαγιές της Μέσης Ανατολής.

Οι ρίζες του ιστορικού αγώνα κρατούν από το 1977, 45 χρόνια πίσω στο παρελθόν, όταν ο Γάλλος αναβάτης Thierry Sabine χάθηκε στην έρημο της Λιβύης, διασχίζοντας το Ράλλυ Αμπιτζάν-Νίκαια. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, ο Sabine αποφάσισε να δημιουργήσει μία διαδρομή που θα αντικατόπτριζε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την προσπάθειά του να βρει το δρόμο του.

Έτσι γεννήθηκε το Dakar: Μία θαρραλέα διαδρομή που ξεκινούσε από το Παρίσι και κατέληγε στο Dakar της Σενεγάλης. Το μότο του Sabine για το Ράλλυ ήταν άλλωστε, «Μία πρόκληση γι αυτούς που τολμούν, ένα όνειρο για όσους μένουν πίσω.»

Οι συμμετέχοντες διακρίνονται σε 5 διαφορετικές κατηγορίες: Μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα, γουρούνες, φορτηγά και ελαφριά οχήματα cross-country.

Τρία κεφάλαια, τρεις διαφορετικές ήπειροι

Ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αφρική το 1978, και παρέμεινε στη μαύρη ήπειρο μέχρι το 2008, όποτε και «μετακόμισε» στη Ν. Αμερική. Το Rally Dakar ενθουσίασε τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις αμερικανικές off-road διαδρομές από το 2009 έως και το 2019.

Μία νέα σελίδα γράφεται από το 2020 έως και σήμερα, με το θρυλικό Rally Dakar να διασχίζει πλέον τις απέραντες ερήμους της Μέσης Ανατολής. Πιο συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στο επίκεντρο του αγώνα, ο οποίος ξεκινά από το Sea Camp και καταλήγει στο Dammam.

15 ημέρες, 5.000 km

Το Rally Dakar αποτελεί μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας πιλότος. Αποτελείται από 14 ειδικές διαδρομές, συν μία επιπλέον διαδρομή, στην αρχή του Ράλλυ, ονόματι «Prologue» (μτφρ.: πρόλογος), η οποία καθορίζει τη σειρά εκκίνησης για την πρώτη διαδρομή.

Κάθε μέρα αποτελείται από μία ειδική διαδρομή, η οποία ξεκινά και ολοκληρώνεται σε ένα «Bivouac», όπως ονομάζεται, το οποίο πρόκειται για ένα «χωριό» που ακολουθεί τον αγώνα καθημερινά, και αποτελεί το μέρος όπου διανυκτερεύουν πιλότοι, μηχανικοί, μέλη των ομάδων, διοργανωτές και μέλη του ειδικού τύπου. Μόλις μία ημέρα ξεκούρασης μεσολαβεί ενδιάμεσα στις 15, συνολικά, μέρες του Ράλλυ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο νέο έτος, στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Το Ράλλυ ξεκινά πολύ πριν την εκκίνηση

Όπως κάθε αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού, και το εμβληματικό Rally Dakar ξεκινά πολύ πριν δοθεί το σήμα της εκκίνησης. Περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του αγώνα, πολλά από τα οχήματα που παίρνουν μέρος στο ράλλυ, ξεκινούν το ταξίδι τους, παραδοσιακά, από τη Γαλλία, καταφθάνοντας ταυτόχρονα με οδηγούς, ομάδες και μηχανικούς, στη χώρα που φιλοξενεί το event.

Δύο μέρες πριν ξεκινήσει η δράση, οι ομάδες, οι αρμόδιοι υπεύθυνοι αλλά και οι συμμετέχοντες, περνούν τους απαραίτητους ελέγχους, τόσο για τα οχήματά τους, αλλά και για την υγεία και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Όταν όλοι οι έλεγχοι ολοκληρωθούν, οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν μία υποχρεωτική ενημέρωση, κατά την οποία τους δίνεται το βιβλίο κανονισμών του αγώνα, το οποίο εμπεριέχει συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαδρομή, όχι όμως τον χάρτη της ιδίας.

Μία μέρα πριν την εκκίνηση, οι συμμετέχοντες και τα οχήματά τους παρουσιάζονται μπροστά σε κοινό και μέλη του ειδικού τύπου, και ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους για τον αγώνα. Οδηγοί και αναβάτες έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά από δοκιμασίες, κατά τη διάρκεια του 15ήμερου αγώνα. Σύμφωνα με τα στατιστικά που έχει δώσει στο φως η ίδια η διοργανώτρια αρχή του Ράλλυ, πάνω από τους μισούς από τους χιλιάδες συμμετέχοντες δεν καταφέρνουν να τερματίσουν τον αγώνα.

Ένα Ράλλυ για όλους

Ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο στοιχείο του Rally Dakar είναι η προσβασιμότητά του. Το εμβληματικό Ράλλυ είναι ανοιχτό σε όλους, καθώς δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να ανήκουν σε κάποια επαγγελματική ομάδα. Αντιθέτως, οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι είναι ερασιτέχνες.

Οι μοναδικοί «περιορισμοί» για να συμμετέχει κανείς, είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και να διαθέτει το διεθνές δίπλωμα από την FIA ή την FIM

Πολλοί αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφουν στη Σαουδική Αραβία. Ο Sebastien Loeb θα αγωνιστεί στην κατηγορία αυτοκινήτων, έχοντας στο πλευρό του τον Fabian Lurquin, με τον οποίο ήρθε δεύτερος στον αγώνα του 2022. Αντίστοιχα, ο νικητής του αγώνα του 2020, Carlos Sainz Sr, θα τρέξει στην ίδια κατηγορία, με τη βοήθεια του Lucas Cruz, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού και πριν 3 χρόνια, όταν ο Ισπανός πρωταθλητής κέρδιζε την πρώτη θέση στον θρυλικό αγώνα.

Μοναδική στο είδος της αποτελεί και η Cristina Gutierrez, η οποία θα συμμετέχει στον αγώνα, τόσο στη κατηγορία αυτοκινήτων, όσο και σε αυτή των LW Proto. Η Gutierrez είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει ειδική διαδρομή από το 2005, όποτε η θρυλική Jutta Kleinschmidt έγινε γνωστή ως η πρώτη γυναίκα που κατορθώνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αγώνα.

Όσο για τα... ενδότερα, το μοναδικό ελληνικό πλήρωμα που συμμετέχει στο φετινό Rally Dakar είναι αυτό των Βαγγέλη Μπερσή και Φώτη Κουτσουμπού, οι οποίοι θα αγωνιστούν στη νεοσύστατη κατηγορία Classic στα αυτοκίνητα, με ένα Mitsubishi Pajero. Οι δύο Έλληνες επιστρέφουν για το Dakar του 2023 μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη «πρεμιέρα» το 2022, όποτε και εκπροσώπησαν τη χώρα μας, καταλαμβάνοντας την 50η θέση, ανάμεσα στους 129 αγωνιζόμενους που τερμάτισαν στην κατηγορία τους.

Κάντε μια βουτιά στην πλούσια ιστορία του Dakar μέσα από το παρακάτω video: