Σημαντικές διακρίσεις για την Prom Racing παρά τις αντιξοότητες στο Formula Student East


Η φετινή συμμετοχή της Prom Racing στους διαγωνισμούς Formula Student αποτέλεσε σημαντικό σταθμό γνώσης για την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

  • 1/9/2022

Μετά από πολλές ώρες δοκιμών εξέλιξης στην Αθήνα με στόχο να ξεκλειδωθεί η πλήρης δυναμική του δεύτερου ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου, η Prom Racing ταξίδεψε στο Hungaroring της Ουγγαρίας για τον διαγωνισμό Formula Student East.  

Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά καθώς τις δύο πρώτες ημέρες του διαγωνισμού ολοκλήρωσε με επιτυχία τους προγραμματισμένους μηχανολογικούς και ηλεκτρολογικούς ελέγχους που προβλέπονται από τον διαγωνισμό προκειμένου το μονοθέσιο να κριθεί ασφαλές, αξιόπιστο και έτοιμο να διαγωνιστεί στα δυναμικά αγωνίσματα. Το απόγευμα της δεύτερης μέρας του διαγωνισμού το κουτί μπαταριών αφού ολοκλήρωσε την διαδικασία φόρτισης, τοποθετήθηκε με ασφάλεια στο ειδικά διαμορφωμένο καρότσι μαζί με όλες τις προστατευτικές κουβέρτες υψηλής τάσης που διέθετε η ομάδα. Έπειτα από μία ώρα και χωρίς να έχει διενεργηθεί σε αυτό το διάστημα καμία εργασία στο κουτί μπαταριών, αυτό αυτοαναφλέχθηκε υπό αιτίες που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ομάδα διέθετε όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό ασφαλείας και ενήργησε με επαγγελματισμό, καταφέρνοντας στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα να περιορίσει και να απομονώσει το κουτί μπαταριών σε ασφαλές σημείο. Σημαντική ήταν η συμβολή των υπολοίπων ομάδων Formula Student καθώς και των υπευθύνων και εθελοντών του διαγωνισμού Formula Student East προκειμένου η φωτιά να περιοριστεί μόνο σε ελάχιστες υλικές ζημιές. Αντιπροσωπεία της ομάδας ταξίδεψε στο Hockenheimring και στο διαγωνισμό Formula Student Germany, όπου και υπό κανονικές συνθήκες θα συμμετείχε κανονικά, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με κριτές του διαγωνισμού όσο και με μηχανικούς από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με στόχο να εξεταστούν όλα τα πιθανά αίτια που οδήγησαν στην αστοχία του κουτιού μπαταριών και ταυτόχρονα να αποκτηθούν πολύτιμες γνώσεις που θα βελτιώσουν περαιτέρω τα μέτρα ασφαλείας του διαγωνισμού.   

“Οι αιτίες που οδήγησαν στην ανάφλεξη των μπαταριών βρίσκονται υπό διερεύνηση από τα μέλη της ομάδας και στόχος μας είναι η πρόληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον καθώς και η ταυτόχρονη δημιουργία πιο ασφαλών συνθηκών για ολόκληρη την κοινότητα Formula Student. Το γεγονός αυτό αποτελεί σίγουρα μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα, έπειτα από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, όμως θα σταθεί αφορμή για μία πιο επιτυχημένη πορεία στο μέλλον.” δήλωσε ο υπεύθυνος της ομάδας Ιωάννης Διακουμής

Τα μέλη της Prom Racing επιδεικνύοντας αυτοσυγκέντρωση και θέληση για διακρίσεις εστίασαν τις δυνάμεις τους στα στατικά αγωνίσματα. Πιο συγκεκριμένα η Prom Racing κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να κατακτήσει τη 1η Θέση στο Business Plan Presentation ανάμεσα σε 33 ηλεκτρικές ομάδες σε επίσημο διαγωνισμό Formula Student θέτοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική για τη συνέχεια. Επίσης, η ομάδα κατέκτησε τη 4η Θέση στο Cost and Manufacturing Event και την 28η Θέση στο Engineering Design Event. Συνολικά, η Prom Racing στα Στατικά Αγωνίσματα κατέλαβε την 11η Θέση -ανάμεσα σε 33 ομάδες της ηλεκτρικής κατηγορίας- συγκεντρώνοντας 253 βαθμούς.

Συνοψίζοντας παρά τις αντιξοότητες που συνάντησαν τα μέλη της Prom Racing παρέμειναν προσηλωμένα στο στόχο τους και αποκόμισαν ιδιαίτερα σημαντική γνώση για τις επόμενες γενιές Ελλήνων μηχανικών. Δίνοντας παράλληλα υπόσχεση στους εαυτούς τους πως θα επιστρέψουν δυνατότεροι  στους διαγωνισμούς Formula Student και στο κυνήγι των διακρίσεων. Τέλος, η Prom Racing έχει ανακοινώσει ότι το επόμενο της μονοθέσιο για την αγωνιστική χρονιά 2022-2023 θα είναι το πρώτο αυτόνομο μονοθέσιο στην πολυετή ιστορία της.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media της ομάδας για περισσότερα νέα της Prom Racing.

Website: https://www.promracingteam.com/el/

Facebook: https://www.facebook.com/prom.racing/ 

Instagram: https://www.instagram.com/promracing/