Τα αποτελέσματα των virtual 24 ωρών του Le Mans


Μετά από ένα δυνατό -για όσους αρέσκονται στα videogames- αγώνα, έπεσε η καρό σημαία του πρώτου virtual Le Mans. Μεγάλος νικητής το Rebellion Williams Esport # 1 Oreca LMP με τους Louis Deletraz, Raffaele Marciello, Nikodem Wisniewski και Kuba Brzezinski.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 14/6/2020

Η Toyota Gazoo Racing μπορεί να αποτέλεσε τη νικήτρια ομάδα στα Le Mans του 2018 και 2019, πίσω από το πληκτρολόγιο όμως δεν τα πήγε και τόσο καλά. Το #8 αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι Buemi, Hartley, Yamashite και Kasdorp τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ το #7 αυτοκίνητο των Conway, Kobayashi, Lopez και Brient ήρθε 14ο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ιαπωνική ομάδα αντιμετώπισε την εκδήλωση σαν πραγματικό αγώνα, διατηρώντας τα κανονικά πληρώματά της, χωρίς να χρησιμοποιήσει e-gamers.

Ο πρώτος ψηφιακός νικητής ήταν το αυτοκίνητο με τον αριθμό 1, ένα Rebellion Williams Esport, το οποίο οδηγούσαν οι Louis Deletraz, Raffaele Marciello, Nikodem Wisniewski και Kuba Brzezinski. Ο όλος αγώνας, μάλιστα είχε ένα σχετικό σασπένς, αφού οι νικητές τερμάτισαν με διαφορά μόλις 17 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, ByKolles-Burst Esport με τον αριθμό 4. Όσο για την τρίτη θέση, την κατέκτησε πάλι η ομάδα της Rebellion, με το αυτοκίνητο νο. 13 που οδηγούσαν οι Augustin Canapino, Jack Aitken, Alex Arana και Michael Romanidis.

Αναφορικά με την κατηγορία GTE, πρώτη τερμάτισε μία Porsche 911 RSR με τον αριθμό 93 και οδηγούς τους Nick Tandy, Ayhancan Güven, Joshua Rogers και Tommy Ostgaard. Γενικά και σε αυτή υπήρξε αρκετός ανταγωνισμός, με τις Corvette, Ferrari και Aston Martin να διεκδικούν εξίσου τη νίκη. Σημειολογικά πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι την νίκη της αυτή η Porsche την πέτυχε στην επέτειο των 50 ετών από την πρώτη overall νίκη της 917, στο πραγματικό Le Mans του 1970, που είχε διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιούνη! Τώρα αφήνουμε τους virtual αγώνες αντοχής και κοιτάμε μπροστά, το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτέμβριου, όπου θα διεξαχθεί ο πραγματικός αγώνας. Εκεί τα πληκτρολόγια θα κάτσουν πίσω και οι πραγματικοί οδηγοί θα δείξουν πως γίνεται στην πράξη ο αγώνας για την επικράτηση στο Le Mans!