Ταχύτερος ο Al-Attiyah στο Ντακάρ


Ο τρεις φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ ήταν ο ταχύτερος στον «πρόλογο» του Ράλι Ντακάρ, την ώρα που ο περυσινός θριαμβευτής, Carlos Sianz, είχε κλατάρισμα κι έχασε πολύτιμο χρόνο

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/1/2021

Με το δεξί ξεκίνησε ο Nasser Al-Attiyah την προσπάθεια κατάκτησης της τέταρτης νίκης του στο Ράλι Ντακάρ, καθώς ήταν ο ταχύτερος στον «πρόλογο» του αγώνα, μήκους μόλις 11 χιλιομέτρων, ο οποίος αποτέλεσε την «πρόγευση» του αγώνα που επί της ουσίας ξεκινά την Κυριακή.

Ο οδηγός από το Κατάρ με το Toyota Hilux ήταν εντυπωσιακός, όμως δεν ήταν μόνος του στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης, καθώς ο Νοτιοαφρικανός Brian Baragwanath, μόλις στην τρίτη παρουσία του στον επίπονο αγώνα, σημείωσε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με το δικίνητο buggy της Cantury.

Ο κορυφαίος Σαουδάραβας οδηγός, Yazeed Al Rajhi με Toyota Hilux ήταν τρίτος, μόλις 8’’ πίσω από τους δύο πρώτους, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο ιαπωνικά τετακίνητα της Toyota με τους Jakub Przygonski και Bernhard Ten Brinke.

Ο Sebastien Loeb με το Hunter της Prodrive ήταν δέκατος, ενώ άτυχος στάθηκε ο περυσινός νικητής του αγώνα, Carlos Sainz, καθώς είχε κλατάρισμα μόλις στο πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής, με συνέπεια να χάσει 36’’.

Στις μοτοσικλέτες ταχύτερος ήταν ο Ricky Brabec με Honda, δεύτερος ο Joian Barreda με ίδια μοτοσικλέτα και τρίτος ο Daniel Sanders με ΚΤΜ.

Στα quads τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Alexandre Giroud, δεύτερος ήταν ο Manuel Andujar και τρίτος ο Szymon Wisniewski, άπαντες με Yamaha.

Στα ελαφρά οχήματα δόθηκε μάχη ανάμεσα στον Kris Meeke με το PH-Sport και τον Seth Quintero με το ΟΤ3, με τον Βρετανό πρώην οδηγό του WRC να σημειώνει καλύτερο χρόνο κατά 2’’ από τον Αμερικανό αντίπαλό του! Τρίτος ήταν ο Austin Jones με Can-Am.

Τέλος, στα φορτηγά ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich με ΜΑΖ ήταν μόλις κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον  συμπατριώτη του Aliaksei Vishneuski με ίδιο όχημα. Τρίτος ήταν ο Τσέχος Martin Macik με Iveco.

Η πρώτη ειδική της Κυριακής ξεκινά από την Τζέντα και θα ολοκληρωθεί στην Μπίσα, με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν 622 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 277 σε χωμάτινη και αμμώδη επιφάνεια.