Τεράστιο σκάνδαλο στη Formula E (video)


Ο Daniel Abt εξαπάτησε τους συναθλητές του και όχι μόνο του αφαιρέθηκαν οι βαθμοί του Πρωταθλήματος «Race at home challenge» αλλά θα δωρίσει και 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπίες…

  • 25/5/2020

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει να το δείχνει κιόλας». Και φαίνεται πως ο Daniel Abt δεν γνώριζε πως όταν προσπαθήσει να εξαπατήσεις τους συναθλητές σου, θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα αποκαλυφθεί το σχέδιό σου.

Την… πάτησε σαν πρωτάρης ο γερμανός οδηγός της Formula 1, καθώς αποκαλύφθηκε πως στον πρόσφατο αγώνα εικονικής πραγματικότητας που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο του Τέμπερχοφ στο Βερολίνο, δεν οδηγούσε αυτός στον προσομοιωτή του!

Οι συναθλητές του την… ψιλιάστηκαν, όταν είδαν το μονοθέσιο με τον αριθμό 66 που οδηγούσε ο Abt να έχει εντυπωσιακά καλύτερη απόδοση σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, τερματίζοντας τρίτος!

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι στα πλάνα από την κάμερα που υπάρχει δίπλα στον προσομοιωτή κάθε συμμετέχοντα δεν φάνηκαν ποτέ πλάνα του προσώπου του Abt, άρχισαν να μπαίνουν… ψύλλοι στα αυτιά των άλλων οδηγών!

Τι συνέβη; Ο Abt προσέλαβε τον Αυστριακό επαγγελματία οδηγό sim racing Lorenz Hoerzing, ο οποίος τον αντικατέστησε στο μπάκετ του προσομοιωτή! Φυσικά το «σκάνδαλο» δεν θα μπορούσε να περάσει στα… ψιλά γράμματα.

Έτσι ο Abt δεν έχασε μόνον τους βαθμούς απ’ όλη τη σεζόν του «Race at home challenge», αλλά τιμωρήθηκε και με ποσό 10.000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβάλει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του!

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τη Formula E , όλους τους οπαδούς μου, την ομάδα μου και τους συναδέλφους οδηγούς για τη χρήση εξωτερικής βοήθειας στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Δεν είχα εκλάβει τόσο σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα, όσο θα έπρεπε. Λυπάμαι πολύ γιατί ξέρω πόση δουλειά έχει κάνει η Formula E σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε ο Abt…