Το Hyundai Kona EV μεταμορφώνεται σε rally car με δύναμη 800 ίππων (video)


Ο Hayden Paddon και η ομάδα του πήραν το Hyundai Kona EV και το μετέτρεψαν σε ένα «τέρας», έτοιμο να μπει στις χωμάτινες διαδρομές και να τις κατακτήσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: N Australia - YouTube
  • 28/3/2023

Το Hyundai Kona EV δε σχετίζεται άμεσα με το motosport. Όμως, μία ομάδα από τη Ν. Ζηλανδία το μεταμόρφωσε σε ένα αυτοκίνητο ράλλυ μηδενικών ρύπων, που επικρατεί κατά κράτος ενάντια στους βενζινοκίνητους αντιπάλους του.

Το συγκεκριμένο Kona EV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή έκδοση του Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Αδελαΐδα, και φέρει την υπογραφή του Νεοζηλανδού οδηγού ράλλυ και πρωταθλητή Hayden Paddon, του οποίου η ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτό το 2019. Φυσικά, όπως σημείωσε ο ίδιος, το Kona του βρίσκεται ακόμα στα πρώιμα στάδια εξέλιξής του, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Νεοζηλανδό να αποδείξει τις ικανότητες του ηλεκτρικού SUV στην πίστα.

Πρόκειται μάλλον για το ταχύτερο και πιο ισχυρό Hyundai Kona στον κόσμο, και φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν συνολικά 816 PS, όμως σε αγωνιστική λειτουργία διαθέτει μόνο 2 ηλεκτροκινητήρες, με την ισχύ να μειώνεται στα 544 PS. Το όχημα έχει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέσω των δύο συστημάτων μετάδοσης με τα οποία έχει εξοπλιστεί. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 23 kWh, όμως σύντομα θα αναβαθμιστεί στα 54 kWh, προκειμένου να μην υστερεί σε τίποτα, απέναντι στους βενζινοκίνητους αντιπάλους του.

Ο Paddon περιέγραψε το Kona EV ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ράλλυ που έχει οδηγήσει, εξηγώντας ότι το κέντρο βάρους του βρίσκεται εξαιρετικά χαμηλά, με την έλλειψη θορύβου να είναι το μοναδικό αρνητικό στοιχείο.

Το αμάξωμα του οχήματος σχεδιάστηκε σε συνεργασία με ένα Πανεπιστήμιο της Ν. Ζηλανδίας, με κύριο στόχο την παραγωγή αρκετής κάθετης δύναμης, έτσι ώστε να διατηρείται «κολλημένο» στο έδαφος, χωρίς όμως να αυξάνεται η οπισθέλκουσα. Το ηλεκτρικό SUV φέρει φαρδιά φτερά με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, ενισχυμένους προφυλακτήρες, μία τεράστια αεροτομή και έναν νέο διαχύτη. Το αμάξωμα είναι ντυμένο με ένα αγωνιστικό livery σε μαύρους και πράσινους χρωματισμούς.

Το «ραλλικό» Kona EV έχει πάρει μέρος σε πέντε αναβάσεις και σπριντ, σημειώνοντας 4 νίκες απέναντι σε οχήματα με ΜΕΚ. Ο επόμενος στόχος του, σύμφωνα με τον Paddon, είναι ένα κανονικό ράλλυ, με την ομάδα του Νεοζηλανδού να πιστεύει ότι ολοένα και περισσότερα αγωνιστικά EV θα ξεκινήσουν να «ξεφυτρώνουν,» υποδεικνύοντας την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δείτε το video: