Το θρυλικό Opel Manta του Nurburgring 24h πήρε φωτιά και δεν θα τρέξει στον επετειακό αγώνα (video)


Οι fans του ιστορικού Nurburgring 24h δεν θα έχουν φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν την... ουρά της αλεπούς, ωστόσο ο Beckmann δήλωσε πως ξεκινάει τη σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το 2023.

  • 20/5/2022

Άσχημα νέα για όσους περίμεναν καρτερικά να δουν στον επετειακό αγώνα του Nurburgring 24 Hours το θρυλικό Opel Mantaτου Olaf Beckmann. Σύμφωνα με αναφορές, οι οποίες εμφανίστηκαν αρχικά σε forums, ενώ το αγωνιστικό ετοιμαζόταν για τον αγώνα εκδηλώθηκε φωτιά από την μπαταρία που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Ο Olaf Beckmann επιβεβαίωσε την απουσία του από τη διοργάνωση που φέτος θα διεξαχθεί 26-29 Μαΐου και θα έχει επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση 50 ετών. Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και η ομάδα του σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν τη σκληρή δουλειά ώστε να επιστρέψουν δυναμικά το 2023.

Το Opel Manta ήταν ένα αυτοκίνητο-σύμβολο για το Nurburgring 24 Hours με τους fans να το έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Το παρατσούκλι του ήταν «Foxtail» αφού πάντα έτρεχε έχοντας στο πίσω μέρος μια… ουρά αλεπούς!

Το στήσιμό του είχε γίνει πάνω σε ένα μοντέλο του 1988 και αρχικά συμμετείχε σε αγώνες rally. Στις αρχές της δεκαετίας του 90’ οι βελτιωτές της Kissling Motorsport το μετέτρεψαν σε αγωνιστικό τουρισμού μεγάλων αποστάσεων και πέρασε στην κατοχή του Olaf Beckmann. Έκτοτε στην «καρδιά» του βρισκόταν ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 1800άρης με κεφαλή 16 βαλβίδων από το Opel Kadett E GSi που απέδιδε 225 PS.

Προκειμένου να αντιληφθείτε την αδυναμία των fans στο αυτοκίνητο δείτε το παρακάτω video από τη συμμετοχή του το 2019. Μετά από λίγες ώρες αγώνα το Opel Manta είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει την μπροστινή ανάρτηση. Η ομάδα των μηχανικών κατάφερε να το επισκευάσει, με το αυτοκίνητο να επιστρέφει στον τελευταίο γύρο και τον κόσμο να χειροκροτά ενθουσιασμένος για το μεγάλο comeback.

Δείτε το video…