Τραγωδία σε αγώνα ράλλυ στο Βέλγιο – Δύο νεαροί θεατές νεκροί (photo-video)


Δύο νέοι άνθρωποι, μία 16χρονη και ένας 18χρονος, έχασαν τη ζωή τους κατά τα διάρκεια του βελγικού αγώνα ράλλυ Condroz-Huy που διεξάγεται κοντά στην πόλη Wanze.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 8/11/2022

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που συμμετείχε στον αγώνα, βγήκε εκτός διαδρομής και έπεσε πάνω σε μία ομάδα θεατών, με τις αναφορές να μιλούν για αρκετούς τραυματισμούς χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή ο οδηγός Emeric Ray και ο συνοδηγός Fabrice Henry έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω στη βρεγμένη από τη βροχή επιφάνεια, προσέκρουσαν πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια έπεσαν με δύναμη στους θεατές οι οποίοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις, παρακολουθούσαν τον αγώνα από σημείο στο οποίο δεν επιτρεπόταν η παρουσία τους. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό tweet του ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφου Sotiri Dimpinoudi.

Μετά το συμβάν ο αγώνας διεκόπη, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Παράλληλα τους έγινε αλκοτέστ το οποίο βγήκε αρνητικό. Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων αρχών ώστε μέσα από την έρευνα να βρουν ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο των δύο νέων ανθρώπων.

Όπως έγινε γνωστό αυτό δεν είναι το πρώτο τραγικό περιστατικό που γίνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα Condroz-Huy. Το 2003 είχε σκοτωθεί ένας 14χρονος ενώ το 2011 ακόμα δύο θεατές έχασαν τη ζωή τους. Τέλος, το 2018 ένας οδηγός σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα.