Τρομακτικό ατύχημα στο Indy 500 - Πού κατέληξε ο «αδέσποτος» τροχός (video)


O Kyle Kirkwood είδε τον κόσμο... ανάποδα μετά το ατύχημα στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, με ένα από τα ελαστικά του μονοθεσίου του να περνάει ξυστά από τα κεφάλια των θεατών. Δείτε το σοκαριστικό video.

  • 29/5/2023

Μετά το Grand Prix του Μονακό, τη σκυτάλη πήρε ο θρυλικός αγώνας των 500 μιλίων στην Ινδιανάπολη, με 33 οδηγούς να μάχονται για αυτό που χαρακτηρίζεται ως «πρωτάθλημα» στις ΗΠΑ.

Νικητής εκεί αναδείχθηκε ο Josef Newgarden μετά από ένα φρενήρες φινάλε με τρεις κόκκινες σημαίες, μία εκ των οποίων κυμάτισε εξαιτίας του ατυχήματος του Kyle Kirkwood.

Ο Felix Rosenqvist άνοιξε τη γραμμή του προς τον τοίχο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τον τοίχο.

Όπως το μονοθέσιο του Σουηδού επέστρεφε προς την αγωνιστική γραμμή, ο Kirkwood τον άγγιξε με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάποδα στον τοίχο και με έναν τροχό στον αέρα.

Ευτυχώς για τον ίδιο το Aeroscreen, η αντίστοιχη λύση για την προστασία της κεφαλής του οδηγού με το halo στα μονοθέσια του IndyCar, έδωσε το κεφάλι του και προκάλεσε σπίθες κατά την τριβή με το οδόστρωμα.

Όσο για τον τροχό, το ευτυχές είναι πως πέρασε πάνω από τις κατάμεστες κερκίδες, όπου σχεδόν με βεβαιότητα θα έπεφτε πάνω στο κεφάλι κάποιου άτυχου θεατή. Αντ' αυτού, βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ χωρίς να αναφέρονται τραυματισμοί.