ΑΠΟΣΤΟΛΗ: VINTAGE ALFA ROMEO


Οι λέξεις φαντάζουν πολύ φτωχές για να περιγράψουν τα συναισθήματα που νοιώσαμε περνώντας κάποιες στιγμές, με δεκαεννέα ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo.
  • 27/5/2010
Συγκλονιστική εμπειρία!
Οι λέξεις φαντάζουν πολύ φτωχές για να περιγράψουν τα συναισθήματα που νοιώσαμε περνώντας κάποιες στιγμές, με δεκαεννέα ιστορικά μοντέλα της Alfa Romeo. Εμπειρία ζωής το δίχως άλλο, πραγματικά μοναδική!
Αντικρίζοντας από κοντά - στο κέντρο δοκιμών της Alfa Romeo στο Balocco - δεκαεννέα από τις καλύτερες δημιουργίες της Alfa Romeo, από το ξεκίνημα της μέχρι σήμερα, δεν μπορείς να μην σκεφτείς πως αποτελεί μία συγκλονιστική εμπειρία. Είτε είσαι Alfisti, είτε αν είσαι απλά λάτρης της αυτοκίνησης. Παρατηρώντας τις γραμμές που διατρέχουν κάθε μία ξεχωριστά από αυτές αντιλαμβάνεσαι πως, ο όρος σχεδιαστική προσωπικότητα και απέριττη ομορφιά, έχουν γενεσιουργό αιτία κάποιες (αν όχι όλες) από αυτές. Θεωρούμε πως τα σχόλια είναι εντελώς περιττά όταν αναφερόμαστε μεταξύ άλλων σε μοντέλα όπως τα, RL Super Sport (1925), 6C 1750 Gran Sport (1930), 1900 C52 «Disco Volante», 1900 Sport Spider (1954), 1900 Super Sprint (1956), Giulietta SZ ή τα θρυλικά αγωνιστικά, GTA 1300 Junior(1970) και 155 V6 Ti DTM (1993). Για του λόγου μας το αληθές, απλά παρατηρείστε τις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Όμως αυτή η υπέροχη αναδρομή στην ιστορία της αυτοκίνησης, για εμάς δεν περιορίστηκε στην εκ του σύνεγγυς παρατήρηση, αφού είχαμε τη δυνατότητα να «ταξιδέψουμε στο χρόνο» πίσω από το τιμόνι των περισσότερων από αυτές. Φτωχές οι λέξεις πραγματικά, για να περιγράψουν, την ατόφια σπορ αίσθηση της 1900 Sport Spider, την αέρινη κίνηση της πανάλαφρης Giulietta SZ, την άγρια επιτάχυνση του μονοθέσιου Gran Premio Tipo B- «P3» με το οποίο ο Τάζιο Νουβολάρι έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία από το 1932 έως το 1935 στα Grand Prix και τέλος, τον συγκλονιστικό ήχο της GTA... Κάτι τέτοιες στιγμές, επιτρέψτε μας, νοιώθουμε πολύ τυχεροί που κάνουμε αυτή τη δουλειά Κάπου εδώ βάζουμε (με κόπο είναι η αλήθεια) άνω τελεία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας μέσα από τις σελίδες του επόμενου τεύχος του Car And Driver που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 25 Ιουνίου.