BMW Vision Gran Turismo: Αποκλειστικά για το Gran Turismo 6


Μία ρεαλιστική εμπειρία στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

  • 30/8/2013

15 χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα του Gran Turismo στο PlayStation και το τμήμα BMW Group Design αποφάσισε να σχεδιάσει ένα φουτουριστικό, εικονικό πρωτότυπο αποκλειστικά για το Gran Turismo 6.

Το BMW Vision Gran Turismo θα κάνει το ντεμπούτο του στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας στην τελευταία έκδοση του παιχνιδιού αγωνιστικής προσομοίωσης.

Το δυναμικό σπορ coupé είναι ένα μίγμα των μοναδικών, αγωνιστικών γονιδίων της BMW και της σχεδιαστικής ελευθερίας που επιτρέπει ένα εικονικό αυτοκίνητο και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το παιχνίδι. Αεροδυναμικά στοιχεία από την εμπειρία του BMW Group στις αγωνιστικές πίστες είναι το μυστικό για εκπληκτικούς χρόνους στην πίστα, απαράμιλλο κράτημα και έλεγχο με τις άκρες των δακτύλων.

«Το Gran Turismo και η BMW μοιράζονται ένα εγγενές πάθος για τα αυτοκίνητα- σύγχρονα και κλασικά», σχολιάζει ο Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. «Παρακολουθώ αυτή τη σειρά παιχνιδιών από τότε που ξεκίνησε και έχω ενθουσιαστεί από τον αυξημένο οπτικό ρεαλισμό και την απίστευτη αυθεντικότητα της οδηγικής εμπειρίας».

Η δημιουργία του BMW Vision Gran Turismo υπογραμμίζει την συνεχιζόμενη εμπλοκή της BMW στο χώρο των παιχνιδιών. Η αυξημένη έξαρση που παρατηρείται στην αγορά των video games – με μία ενεργή κοινότητα οπαδών – επιτρέπει σε πρωτότυπα όπως το BMW Vision Gran Turismo και σε κλασικά και σημερινά μοντέλα της BMW να εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και να ‘οδηγούνται’ από εκατομμύρια ανθρώπους σε μία εικονική εμπειρία ρεαλιστικών προδιαγραφών.

«Το Vision Gran Turismo αποτελεί μία απίστευτα δημιουργική πλατφόρμα για την καινοτόμο παρουσίαση του οράματος του BMW Design που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για το παιχνίδι», εξηγεί ο Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Brand Communication BMW. «Ανυπομονούμε για τα σχόλια και τις αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας. Με το BMW Vision Gran Turismo, συγχαίρουμε με το δικό μας τρόπο τις Polyphony και Sony για τα 15 χρόνια της Σειράς Gran Turismo».

Η Sony επίσης εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη συνεργασία: «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την έμπνευση της BMW, όχι μόνο για τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, αλλά και για τις εσωτερικές δομές και τα μηχανικά εξαρτήματα. Σέβομαι τις ειλικρινείς τους προσπάθειες και ανυπομονώ για το BMW Vision Gran Turismo», δήλωσε ο Kazunori Yamauchi, Παραγωγός του Gran Turismo, Πρόεδρος της Polyphony Digital Inc. & Αντιπρόεδρος της Sony Computer Entertainment Inc. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για ό,τι έχει επιτευχθεί εδώ και ανυπομονώ για την άφιξη του BMW Vision Gran Turismo».

Το βραβευμένο παιχνίδι αγωνιστικής προσομοίωσης Gran Turismo κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1998. Η εκτενής γκάμα σιρκουί ρεαλιστικής πιστότητας, τα αυθεντικά αυτοκίνητα και τα εκπληκτικά HD γραφικά το καθιστούν ιδανικό συνεργάτη του BMW Group. Αφού η διαδικασία σχεδίασης ολοκληρωθεί, το BMW Vision Gran Turismo θα κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι.