Ford: Ανάκληση 173 αυτοκινήτων τύπου Mondeo / Galaxy / SMAX


Aνακλήθηκαν 173 αυτοίνητα Ford τύπου Mondeo/Galaxy/SMAX για εγκατάσταση του τροποποιημένου λογισμικού της BCMii σε όλα τα οχήματα.

  • 29/4/2011

Aνακλήθηκαν 173 αυτοίνητα Ford τύπου Mondeo/Galaxy/SMAX για εγκατάσταση του τροποποιημένου λογισμικού της BCMii σε όλα τα οχήματα. 

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η Ford Motor Hellas AEBE, Κεντρικός Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, εκτελεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford, παραγωγής από 25-3-2010 έως 27-12-2010, ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται να επηρεάζονται από σφάλματα λογισμικού στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αμαξώματος (BCMii), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δυσλειτουργίες στα ηλεκτρικά συστήματα.

Τα εν λόγω οχήματα μπορεί να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες που περιλαμβάνουν το μη ηθελημένο αναβόσβησμα των προβολέων ή των φλας ή/και την απενεργοποίηση των προβολέων.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford, για να εγκατασταθεί στα επηρεαζόμενα οχήματα το τροποποιημένο λογισμικό της BCMii ή εάν πρόκειται για οχήματα με πετρελαιοκινητήρα 2.0L (DW10C) το τροποποιημένο λογισμικό για την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα (PCM), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.