Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 (117 PS): Από 16.860


Η οικογένεια Lancer που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2007, διατίθεται τώρα με το νέο οικονομικό κινητήρα 1.6l MIVEC, συνδυάζοντας τα καλύτερα της Mitsubishi Motors:

  • 7/4/2011

Η οικογένεια Lancer που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2007, διατίθεται τώρα με το νέο οικονομικό κινητήρα 1.6l MIVEC, συνδυάζοντας τα καλύτερα της Mitsubishi Motors:

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κινητήρας MIVEC 1,6 λίτρων που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο ASX (το compact ιαπωνικό crossover) αποδίδει 117 ίππους και είναι προδιαγραφών Euro5, ενώ η κατανάλωση καυσίμου διατηρείτε σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθώς σύμφωνα με την εταιρεία η μέση τιμή της κυμαίνεται στα 5,9 L/100 km. Όσο για τις εκπομπές CO2 αυτές είναι στα 137 g/km.
Ο νέος κινητήρας 1,6 λίτρων συνεργάζεται με ένα νέο κιβώτιο 5 σχέσεων που είναι σχεδιασμένο για μείωση των τριβών και καλύτερη λίπανση των κινούμενων μερών. Το Lancer διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που συντελεί στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων CO2. Η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δείχνει την ιδανική στιγμή για αλλαγή ταχύτητας βάση της ροπής και των συνθηκών οδήγησης.

Επιπρόσθετα, το νέο Lancer διαθέτει το σύστημα Hill Start Assist (HAS), το οποίο διευκολύνει την εκκίνηση σε μια απότομη επικλινή επιφάνεια, αφού αποτρέπει την κύλιση του οχήματος προς τα πίσω. Όταν ανιχνεύσει δρόμο με κλίση, τότε αυτόματα διατηρεί την πίεση πέδησης μέχρι να πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού.

«Generation Control System» (GCS):

Για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, το Lancer εφοδιάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης (ή «Generation Control System») που περιλαμβάνει εναλλάκτη και μπαταρία αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα επιτρέπει την ανάκτηση ηλεκτρικής ισχύος στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση για φόρτιση της μπαταρίας.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η τιμή της βασικής έκδοσης Inform του νέου Lancer Sportback είναι 16.860 ευρώ, ενώ για αυτούς που διαθέτουν και δικαίωμα Απόσυρσης η τιμή αυτή κατεβαίνει στα 15.723 ευρώ. Μεταξύ άλλων, στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, ηχοσύστημα με CD/MP3/AUX-IN, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, κεντρικό κλέιδωμα με τηλεχειρισμό, ABS με EBD, ASC και αεροτομή πίσω. Η πλουσιότερη έκδοση Invite κοστίζει 18.380 ευρώ, ενώ με Απόσυρση η τιμής της κυμαίνεται στα 17.162 ευρώ. Στο εξοπλισμό της προστίθενται μεταξύ άλλων το cruise control και οι ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.