Mitsubishi: Στη Γενεύη η πρεμιέρα της νέας γενιάς Outlander


Έντεκα χρόνια αφότου παρουσίασε για πρώτη φορά τον όρο “crossover”, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα αποκαλύψει την 3 εκδοχή αυτής της φιλοσοφίας στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, με τη μορφή της νέας γενιάς Outlander.

  • 22/2/2012

Έντεκα χρόνια αφότου παρουσίασε για πρώτη φορά τον όρο “crossover”, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα αποκαλύψει την 3 εκδοχή αυτής της φιλοσοφίας στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, με τη μορφή της νέας γενιάς Outlander.

Αυτό το νέο, μεσαίο crossover είναι περισσότερο εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις των καιρών – ένα στρατηγικό και καινοτόμο premium όχημα ουσίας που βασίζεται σε μία ευέλικτη παγκόσμια πλατφόρμα και καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά:

  • Χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις (με στόχο εκπομπές ρύπων κάτω από 130 g/km τουλάχιστον  – ανάλογα με τα μοντέλα και τις αγορές)
  • Προηγμένη ασφάλεια (με σύστημα Forward Collision Mitigation, Lane Departure Warning, Active Cruise Control, κλπ)
  • Άνετη οδήγηση (τώρα με διζωνικό αιρκοντίσιον, κλπ.)
  • Έξυπνη πρακτικότητα (με ηλεκτρική πίσω πόρτα, πλήρη 3η σειρά καθισμάτων, επίπεδο πάτωμα χώρου αποσκευών, κλπ.)
  • Πρόσθετη άνεση (τώρα με κολόνα τιμονιού ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος & απόσταση, προβολείς xenon Super-HiD “Wide Vision”, κλπ)

Παρόμοια σε μέγεθος με το τρέχον μοντέλο, η νέα γενιά Outlander ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της  Mitsubishi για ένα τεχνοκρατικά ‘Στιβαρό – Ασφαλές – Απλό’ αυτοκίνητο που αισθητικά συνδυάζει την ουσία με τις καθαρές επιφάνειες.

Η ίδια αίσθηση ποιότητας απαλλαγμένη από περιττά στοιχεία συνεχίζεται και μέσα στο αυτοκίνητο με τη χρήση προηγμένων υλικών (επενδυμένες επιφάνειες, μαλακό φινίρισμα, ασημί ένθετα, στοιχεία σε γυαλιστερό μαύρο), ενώ ανάμεσα στα αξιόλογα χαρακτηριστικά είναι το εργονομικό τιμόνι και οι υψηλής ανάλυσης, ευανάγνωστες ενδείξεις στο ταμπλό.

Στην Ευρώπη, η νέα γενιά Outlander, θα διατίθεται στο λανσάρισμα με δύο κινητήρες χαμηλών εκπομπών ρύπων (σε 2WD ή 4WD): 2.0 l MIVEC petrol ή 2.2 MIVEC Clean Diesel (κινητήρας 4N14 της MMC), με την τεχνολογία Auto Stop & Go καθώς επίσης και με νέο εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (ανάλογα πάντα με την αγορά, το μοντέλο, τον κινητήρα και τις προδιαγραφές).

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού τεχνικού εξοπλισμού του, το νέο Outlander θα εφοδιάζεται επίσης με ένα σύστημα οδήγησης φιλικό προς  το περιβάλλον, το οποίο θα ενημερώνει τον οδηγό πότε θα επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση. Κατά συνέπεια, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με μέγιστη απόδοση και μικρή κατανάλωση καυσίμου – (διαθεσιμότητα ανάλογα με το μοντέλο & την αγορά).

Μετά την παρουσίαση στη Γενεύη, η επόμενη γενιά Outlander θα λανσαριστεί φέτος το καλοκαίρι πρώτα στη Ρωσία και θα ακολουθήσουν: Ευρώπη (τέλη καλοκαιριού), Ιαπωνία, Ωκεανία, Κίνα και Β. Αμερική.

Από το 2013 στην Ευρώπη, η MMC θα εκμεταλλευτεί επίσης τις δυνατότητες της ευέλικτης αρχιτεκτονικής του Outlander με την προσθήκη ενός plug-In υβριδικού συστήματος κίνησης βασισμένου σε EV – μία πλήρως ενσωματωμένη λύση βασισμένη στην EV τεχνολογία της MMC.

Παράλληλα θα αξιοποιήσει άριστα την εκτενή τεχνογνωσία της στην τετρακίνηση (4-Wheel-Drive). Στο Outlander το Plug-in Hybrid EV της Mitsubishi προσφέρει αυτονομία και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 παρόμοιες με του MITSUBISHI Concept PX-MiEV II (πάνω από 800 km και στόχος κάτω από 50 g/km).