Νέα Alfa Romeo Giulietta Collezione


Οι λεπρομέρειες κάνουν τη διαφορά…

  • 1/3/2015

Μια νέα έκδοση έρχεται να πλαισιώσει τη γκάμα της Giulietta. Πρόκειται για την Giulietta Collezione, την οποία η Alfa Romeo θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η νέα έκδοση Collezione τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και απευθύνεται σε πελάτες που δίνουν μεγάλο βάρος στην προσοχή στη λεπτομέρεια και ψάχνουν για ένα ελκυστικό στιλ σε ένα αυτοκίνητο που θα είναι ξεχωριστό εμφανισιακά χωρίς να είναι λιγότερο «ουσιαστικό» σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απόδοση του.

Η νέα Giulietta Collezione χρησιμοποιεί μαύρους πλευρικούς καθρέφτες και ζάντες 17" (ειδικές ζάντες 18" είναι διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας). Για περισσότερο κομψή εμφάνιση και μεγαλύτερη ελκυστικότητα, κατόπιν παραγγελίας, η Giulietta Collezione είναι επίσης διαθέσιμη με χρωματικό κοντράστ με μαύρη ηλιοροφή σε υπέροχο χρωματικό συνδυασμό με τους τροχούς του αυτοκινήτου.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια και τα κορυφαία υλικά που χαρακτηρίζουν το στιλ Made-in-Italy βρίσκονται και στο κομψό, μαύρο εσωτερικό, με το νέο δίχρωμο (μαύρο και γκρι) υψηλής ποιότητας δερμάτινο κάθισμα και τις γκρι satin-chrome λεπτομέρειες στο ταμπλό, στις πόρτες και το κεντρικό τούνελ.

Η νέα Giulietta Collezione είναι καλά εξοπλισμένη με στάνταρ 6 αερόσακους, το Alfa DNA (με Q2 και DST), το νέο ESC (με ASR και Hill Holder), φώτα ομίχλης και αισθητήρα πίεσης ελαστικών. Όπως πάντα, ο στάνταρ εξοπλισμός προσφέρει αυτόματο διζωνικό κλιματισμό για μέγιστη άνεση, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα, ράδιο αφής με CD/MP3, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια του ηχοσυστήματος, ηλεκτρική λειτουργία στους εξωτερικούς καθρέφτες, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, και αισθητήρες βροχής και φώτων.

Η ειδική έκδοση Collezione προσφέρει επίσης Bluetooth μέσω της συσκευής πολυμέσων Uconnect με οθόνη αφής 5" (6.5" κατά παραγγελία), θύρα Aux-in, θύρα USB και φωνητικές εντολές. Το σύστημα των 6.5" προσφέρει επίσης πλοήγηση SatNav με χάρτες 3D, και τη λειτουργία "One Step Voice entry Destination" για φωνητικές εντολές στην εύρεση διεύθυνσης. Και τα δυο συστήματα έχουν εξελιχτεί σε συνεργασία με κορυφαίους στους τομείς τους συνεργάτες, όπως η Harman και η Here Auto για το UConnect 6.5" και η Continental για το UConnect 5".

Ο νέος turbodiesel Multijet δεύτερης γενιάς 1.6 JTDM 120 bhp Euro 6 είναι αυτός που συνεργάζεται με την Collezione: ο τέλειος συνδυασμός δύναμης, επιδόσεων, οικονομίας καυσίμου και σεβασμού προς το περιβάλλον. Επιταχύνει ως τα 100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα με μέση κατανάλωση 3,9 l/100 km και μόλις 103 g/km CO2 στον συνδυασμένο κύκλο (3,8 l/100 km και 99 g/km CO2 με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης).

Τέσσερις ακόμα κινητήρες είναι διαθέσιμοι: ο δεύτερης γενιάς turbo-diesel Multijet 2.0 JTDM 150 HP και 2.0 JTDM 175 HP, ο τελευταίος με το κιβώτιο Alfa TCT, και ο βενζινοκινητήρας τούρμπο 1.4 MultiAir 120 και 170 HP, ο τελευταίος αποκλειστικά επίσης με το Alfa TCT.

Η νέα έκδοση Giulietta  Collezione θα είναι έτοιμη προς διάθεση στις ευρωπαϊκές αγορές τον Απρίλιο του 2015.