Opel Astra Sports Tourer: Για τη δουλειά & την οικογένεια


Το Astra Sports Tourer βασίζεται σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχήματος που θα το κάνει έως 200 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο.

  • 16/9/2015

Το νεότερο μέλος της νέας γενιάς συμπαγών station wagon της Opel που κάνει και αυτό την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη, είναι το ίδιο εξελιγμένο με το πεντάθυρο αδερφάκι του που διατίθεται για παραγγελία από τον Ιούνιο. 

Το Astra Sports Tourer βασίζεται σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική οχήματος που θα το κάνει έως 200 kg ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο.

Όταν τα βιβλία παραγγελιών ανοίξουν σε μερικές εβδομάδες, το Astra Sports Tourer θα διατίθεται με Opel OnStar και τα νέα συστήματα infotainment IntelliLink προσφέροντες υπερσύγχρονες και ποικίλες λύσεις συνδεσιμότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποστήριξης μαζί με στοιχεία εξοπλισμού μέχρι πρότινος γνωστά από αυτοκίνητα υψηλότερων κατηγοριών. Τελευταίο αλλά σημαντικό, το νέο Astra Sports Tourer θα προσελκύσει τα βλέμματα με την απέριττη φινέτσα και το αθλητικό στυλ του. Το εσωτερικό καταδεικνύει άριστα πόσο ευφυής είναι η σχεδίαση και η συνολική διάταξη χώρων: το νέο μοντέλο έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του αλλά είναι αισθητά πιο ευρύχωρο στο εσωτερικό, προσφέροντας περισσότερη άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες και αυξημένο χώρο φόρτωσης.

Η βασική έκδοση Astra Sports Tourer ζυγίζει 1.263 kg (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) και επομένως είναι 130 kg ελαφρύτερη από το εφάμιλλο απερχόμενο μοντέλο. Αυτό εμφανώς έχει θετική επίδραση στην ευελιξία, την οδηγική άνεση, την κατανάλωση και το κόστος.

Η γκάμα κινητήρων με ισχύ από 70 kW/95 hp έως 147 kW/200 hp συμβάλει σε προαναφερθείσες αρετές. Το Sports Tourer θα αντλεί ισχύ μόνο από κινητήρες τελευταίας γενιάς. Οι κινητήρες diesel και βενζίνης με κυβισμό από 1.0 - 1.6 lit συνδυάζουν υψηλή απόδοση με έξοχη απόκριση και πολιτισμένη λειτουργία.

Ο νέος 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο IAA είναι ο κορυφαίος της γκάμας για το Astra Sports Tourer. Ο θάλαμος καύσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα άμεσου ψεκασμού 147 kW/200 hp μπορεί να αντέξει πίεση 130 bar και αποδίδει εντυπωσιακή ροπή 300 Nm ( με overboost). Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία σε όλο το εύρος στροφών. Για να το πετύχουν οι μηχανικοί έκαναν αρκετές βελτιστοποιήσεις στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, μεταξύ άλλων απομονώνοντας το κάλυμμα εκκεντροφόρων από την κυλινδροκεφαλή μέσω ειδικών συνδέσμων και ενός ειδικού συστήματος στεγανοποίησης. Παρά τον άμεσο ψεκασμό και την εστιασμένη καύση, οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου συγκριτικά με το προηγούμενο κινητήρα. Λόγω αυτών των μέτρων ακουστικού σχεδιασμού, ο πελάτης θα εκτιμήσει την αθόρυβη και ομαλή λειτουργία στο ρελαντί, απολαμβάνοντας μία ευχάριστη χροιά ήχου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες, στροφές και φορτία.

Στη Γερμανία, τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Astra Sports Tourer θα ανοίξουν στις 10 Οκτωβρίου, 2015. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.