Πακέτα αναβάθμισης ισχύος της Montune για τα Ford Focus ST & Fiesta ST (video)


Καλύπτονται από εγγύηση Ford και θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο με κόστος από £1.225 (Focus) και £599 (Fiesta).
  • 17/7/2013

Τα δημοφιλή μοντέλα Focus ST και Fiesta ST της Ford γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικά με το λανσάρισμα των επίσημων πακέτων αναβάθμισης Mountune.

Τα πακέτα εξελίσσονται από την εξειδικευμένη εταιρία σε αγωνιστικούς κινητήρες και μοντέλα δρόμου υψηλών επιδόσεων Mountune και αυξάνουν την ισχύ του δίλιτρου κινητήρα EcoBoost του Focus στα 275 PS, 10 PS παραπάνω από μία Porsche Boxster η οποία, με κόστος £38.237, είναι ακριβότερη κατά £15.000.

Ακόμα και το Ford Sierra Cosworth RS500 ωχριά μπροστά σ’ ένα Focus ST βελτιωμένο από τη Mountune το οποίο επιταχύνει από 0 -100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6”– πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από το στάνταρ Focus ST.

Η Ford προσφέρει επίσημο πακέτο αναβάθμισης Mountune και για το Fiesta ST, το οποίο θα αυξήσει τη μέγιστη διαθέσιμη ισχύ στα 215 PS, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7”, ταχύτερο σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο (6,9”) αλλά και από μία Mercedes-Benz SLK 200 AMG Sport7G-Tronic Plus αξίας £35.865.

Τα πακέτα αναβάθμισης Mountune αυξάνουν την ρεπρίζ των Focus ST και Fiesta ST. Η μέγιστη ροπή του Focus ST που φτάνει στα 400 Nm βελτιώνει την επιτάχυνση 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση κατά 0,8” στα 4,9”. Η μέγιστη ροπή του Fiesta ST αυξάνεται στα 320 Nm βελτιώνοντας την επιτάχυνση 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση κατά 0,7”, στα 5,7”.

Οι Έμποροι Ford που είναι εξουσιοδοτημένοι για την πώληση προϊόντων της Mountune θα μπορούν να τοποθετήσουν το πακέτο αναβάθμισης γρήγορα – λιγότερο από 60 λεπτά για το Fiesta ST και  σε λιγότερο από 90 λεπτά για το Focus ST. Και τα δύο καλύπτονται πλήρως από την εγγύηση της Ford, που σημαίνει ότι οχήματα με πακέτα Mountune καλύπτονται από μηχανικές βλάβες για τρία χρόνια ή 60.000 μίλια από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

«Τα ST μοντέλα της Ford προσφέρουν ήδη συναρπαστικές επιδόσεις– για τα πακέτα αναβάθμισης Mountune έχουμε αντλήσει και την παραμικρή σταγόνα απόλαυσης και την προσφέρουμε απλόχερα σε όσους μοιράζονται μαζί μας το ίδιο πάθος για επιδόσεις» δήλωσε ο Tyrone Johnson, Ford Team RS engineering manager.

Το πακέτο αναβάθμισης Focus ST Mountune διατίθεται σε ασημί και μαύρο και περιλαμβάνει χυτό σωλήνα εισαγωγής  ελαφρού κράματος, φίλτρο ελευθέρας, μεγάλο εναλλάκτη αέρα ελαφρού κράματος και εξατομικευμένη χαρτογράφηση κινητήρα. Η έκδοση Fiesta ST έχει νέα βάση στο φιλτροκούτι με δευτερεύουσα εισαγωγή, φίλτρο ελευθέρας και εξατομικευμένη χαρτογράφηση κινητήρα.

Το πακέτο αναβάθμισης Focus ST Mountune κοστίζει £1.225 στην ασημί, £1.275 στη μαύρη εκδοχή, με το συνολικό κόστος να παραμένει κάτω από ένα στάνταρ Volkswagen Golf GTi. Το πακέτο αναβάθμισης Fiesta ST Mountune κοστίζει £599, παραμένοντας οικονομικότερο από το στάνταρ Peugeot 208 GTi και το Renault sport Clio 200 Turbo.

«Δουλέψαμε μαζί με τους μηχανικούς της Ford για να πετύχουμε τη βέλτιστη – κατά την άποψή μας - σχέση κόστους / απόδοσης της αγοράς» δήλωσε ο David Moore, marketing manager, Mountune.

Τα πακέτα αναβάθμισης Fiesta ST και Focus ST Mountune θα διατίθενται σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές από το Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων και στην Ελληνική.