Subaru WRX S4: Με αγωνιστικό DNA!


Με 300 ίππους και έντονο σπορτιφ χαρακτήρα, αυτό το Subaru θυμίζει πολλά από το ένδοξο παρελθόν της ιαπωνική φίρμας.

  • 25/8/2014

Μια εξελιγμένη έκδοση του νέου WRX παρουσίασε η Subaru στο Τόκιο, με την οποία δείχνει τις διαθέσεις της για το άμεσο μέλλον. Η ιαπωνική εταιρεία, μπορεί να απέχει από το motorsport, εν τούτοις δεν έχει σταματήσει να παράγει μοναδικές κατασκευές που μόνο εκείνη μπορεί. Άλλωστε το αγωνιστικό DNA είναι βαθειά ριζωμένο μέσα της...

Επι του προκειμένου, το WRX S4 μπορεί να απευθύνεται για την ιαπωνική αγορά, εν τούτοις η όρεξη έχει ανοίξει και στην Δύση και ως εκ τούτου τίποτε δεν πρέπει να μας ξενίσει, εάν το δούμε να πωλείται και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Sport και hi-end

Όπως αποκαλύπτει η εταιρεία, ο κωδικός S4 προέρχεται από τις λέξεις «Sports performance – Safety performance – Smart driving – Sophisticated feel». Τα σχόλια περιττεύουν...

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση, η αισθητική είναι εκείνη που έχει υιοθετήσει εσχάτως η Subaru: κυψελοειδής μάσκα, χαμηλωμένο και τονισμένο εμπρός μέρος, εντυπωσιακά φωτιστικά και σπόιλερ σε μια προσπάθεια να αποδοθεί σπορ χαρακτήρας. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα, ο επανασχεδιασμένος ο προφυλακτήρας (περιλαμβάνεται διαχύτης) και οι διπλές απολήξεις εξατμίσεων είναι η ειδοποιός διαφορά.

Όπως και στο εσωτερικό το δέρμα και κόκκινες ραφές και ο συνδυασμός μετάλλου και στοιχείων ανθρακονήματος. Στην ίδια απόχρωση (κόκκινη) και ο φωτισμός στον πίνακα των οργάνων, ώστε να προσφέρει μια πιο σπορτίφ διάθεση στον οδηγό.

Στο μηχανικό τομέα, το Subaru WRX S4 έχει να επιδείξει νέα γεωμετρία ανάρτησης, πιο άκαμπτο σασί, το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Symmetrical Drive και νέες ρυθμίσεις στην ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού. Επίσης και το εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων Lineartronic για τοn απαιτητικό οδηγό.

2-λιτρος κινητήρας 300 ίππων

Πηγή ισχύος 2λιτρος τούρμπο -φυσικά boxer- κινητήρας των 300 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και των 400 Nm ροπής ανάμεσα στις 2000 και 4800 σ.α.λ.. Το δίχως άλλο, υπόσχεται τις συγκινήσεις που προδιαθέτει ένα υψηλών επιδόσεων Subaru!

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέρονται του Subaru WRX S4 αξίζει να αναφέρουμε και τον πλούσιο εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το εξελιγμένο σύστημα EyeSight που μέσω μιας κάμερας «σκανάρει» το δρόμο και σε συνεργασία με τα Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Braking Control και Vehicle Lane Departure Warning αποτρέπει την εξέλιξη ενός ατυχήματος.

Το μόνο που μένει είναι η διοίκηση της Subaru να δώσει το πράσινο φως και για την διάθεσή του και στην Ευρώπη. Οψόμεθα...