Tα νέα ποδήλατα της BMW


Τα νέα ποδήλατα BMW για το 2011 συνδυάζουν την εντυπωσιακή σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία προσφέροντας γνήσια απόλαυση. Σχεδιασμένα για κάθε τύπο δρόμου και στιλ ποδηλάτη, εκπληρώνουν το στόχο της BMW για άριστη εμφάνιση και λειτουργικότητα.

  • 1/4/2011

Τα νέα ποδήλατα BMW για το 2011 συνδυάζουν την εντυπωσιακή σχεδίαση με την προηγμένη τεχνολογία προσφέροντας γνήσια απόλαυση. Σχεδιασμένα για κάθε τύπο δρόμου και στιλ ποδηλάτη, εκπληρώνουν το στόχο της BMW για άριστη εμφάνιση και λειτουργικότητα. 

Σχεδιαστές

Η ιστορία της επιτυχίας κάθε ποδηλάτου BMW ξεκινά από μία λευκή κόλλα χαρτιού. Αποστολή των σχεδιαστών είναι η δημιουργία ενός ποδηλάτου που δικαιώνει το όνομα BMW και αποπνέει δυναμισμό και κομψότητα.

Το νέο  BMW Cruise Bike είναι ένα τέτοιο έργο τέχνης. Σε κομψή αποκλειστικά λευκή απόχρωση, ή λευκή με μπλε τόνους ή ακόμα στο γήινο συνδυασμό πράσινου/μαύρου, το μοντέλο του 2011 έχει ήδη κερδίσει πολυάριθμα βραβεία design και σίγουρα εντυπωσιάζει.

Το νέο BMW Touring Bike είναι ένα ξεχωριστό ποδήλατο που πηγαίνει παντού, προσφέροντας μέγιστη άνεση και μοντέρνο design στον ποδηλάτη. Τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας και η υψηλής αισθητικής «glossy chocolate» απόχρωση με χρυσαφί τόνους αποδεικνύουν ότι οι σχεδιαστές της BMW δημιούργησαν ένα πραγματικό αριστούργημα. Και δεδομένου ότι ο εξοπλισμός του έχει πιστοποιηθεί για  οδική χρήση, το Touring Bike είναι ιδανικό και για καθημερινές βόλτες στην πόλη.

Μηχανικοί

Βασικό στοιχείο κάθε ποδηλάτου της BMW είναι ο σκελετός και στην περίπτωση αυτή η BMW δεν χρησιμοποιεί εξαρτήματα μαζικής παραγωγής, αλλά μόνο αυτά που έχει αναπτύξει η ίδια. Τα εξαρτήματα αυτά είναι μοναδικά επειδή κατασκευάζονται μέσω διαδικασιών που συνήθως χρησιμοποιούνται  μόνο στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Μέσα από μία παράδοση 60 χρόνων στην κατασκευή ποδηλάτων, οι μηχανικοί της BMW ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη με σημαντικές εξελίξεις.

Για παράδειγμα κατασκεύασαν και προσάρμοσαν την τηλεσκοπική ανάρτηση μιας μοτοσικλέτας BMW χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά, την τοποθέτησαν σε ένα mountain bike και ξεκίνησαν την «επανάσταση» των εμπρός αναρτήσεων στα ποδήλατα αυτά στα μέσα της δεκαετίας του '90. Χάρη στη δυνατότητα ακριβής ρύθμισης οι ποδηλάτες μπορούν να ανεβαίνουν σε απότομους δρόμους με στροφές ή να κατεβαίνουν δύσβατα, στενά μονοπάτια.

Για τα  BMW Cross Country και Enduro mountain bikes οι μηχανικοί της BMW ανέπτυξαν ένα τέλειο γεωμετρικό σκελετό, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να κάθεται σε σωστή θέση για την βέλτιστη μεταφορά της ενέργειας. Με ανάρτηση, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα Shimano Deore XT και πλήρως υδραυλικά δισκόφρενα ακόμα και η πιο δύσκολη διαδρομή θα μοιάζει με παιχνιδάκι.

Τest drivers

Όλοι οι ποδηλάτες είναι γεγονός ότι εμπιστεύονται την BMW για τον τρόπο που δοκιμάζει τα ποδήλατά της. Αυτό ισχύει και για το νέο BMW M Bike Carbon Racer, το οποίο είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2011. 

Με συνολικό βάρος μόλις 7,4 kg, το ποδήλατο αυτό αποτελεί συνέχεια της φιλοσοφίας σχεδίασης ελαφρού βάρους της BMW M σε δύο τροχούς. Επιπλέον, το ποδήλατο πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα δοκιμής. 

Το ίδιο ισχύει για όλα τα ποδήλατα BMW. Κάθε πρωτότυπο πρέπει πρώτα να διανύσει με επιτυχία χιλιάδες χιλιόμετρα στο εργαστήριο πριν ξεκινήσει η  μαζική παραγωγή. 

Ανεξάρτητα Ινστιτούτα δοκιμάζουν το σκελετό και όλα τα άλλα εξαρτήματα σε συνθήκες που υπερβαίνουν τα συνήθη πρότυπα της βιομηχανίας. Αφού τα ποδήλατα ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτές τις δοκιμές, συνεχίζουν σε διαδρομές εκτός δρόμου, όπου πρέπει να δείξουν τι αξίζουν σε ακραίες συνθήκες.  

Τα ποδήλατα BMW και τα αξεσουάρ τους διατίθενται στο Δίκτυο Επισήμων Εμπόρων BMW και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.bmw-shop.com.

Δεδομένα και αριθμοί:

BMW Cruise Bike 2011 (σε λευκό, λευκό/μπλε, και πράσινο/μαύρο)
Ύψος πλαισίου: S (41 cm), M (46 cm), L (51 cm), XL (55 cm)
Πλαίσιο: Αλουμινένιο, εμπρός ανάρτηση, σχεδίαση BMW
Ανάρτηση: Suntour NCX-D, διαδρομή: 75 mm
Τιμόνι: BMW Original Trekking (ρυθμιζόμενη γωνία)
Βάρος: 13,9 kg

BMW Touring Bike 2011 (σε glossy chocolate)

Ύψος πλαισίου: S (41 cm), M (46 cm), L (51 cm), XL (55 cm)
Πλαίσιο: Αλουμινένιο, εμπρός ανάρτηση, σχεδίαση BMW
Ανάρτηση: Suntour NCX-D-LO, διαδρομή: 75 mm
Τιμόνι: BMW Original Trekking (ρυθμιζόμενη γωνία)
Βάρος: 16,3 kg

BMW Mountain Bike Cross Country 2011 (σε λευκό περλέ με μπλε λεπτομέρειες)
Ύψος πλαισίου: M (47 cm), L (52 cm), XL (55 cm)
Πλαίσιο: Αλουμινένιο, εμπρός/πίσω ανάρτηση, σχεδίαση BMW
Ανάρτηση: Fox 32 FRL αερανάρτηση, διαδρομή: 100 mm
Αμορτισέρ: Fox Float RP2 BV αερίου, διαδρομή: 100 mm
Βάρος: 12,9 kg

BMW Mountain Bike Enduro 2011 (σε μεταλλικό λευκό/πράσινο)
Ύψος πλαισίου: M (45 cm), L (50 cm)
Πλαίσιο: Αλουμινένιο, εμπρός/πίσω ανάρτηση, σχεδίαση BMW
Πιρούνι: Fox Talas 32 RL αερανάρτηση, διαδρομή: 140 mm
Αμορτισέρ: Fox RP2 BV, διαδρομή: 145 mm
Βάρος: 14,8 kg

BMW M Bike Carbon Racer (ανθρακί)
Ύψος πλαισίου: 52 cm, 54 cm, 56 cm, 58 cm, and 60 cm
Πλαίσιο: Από ανθρακονήματα με λογότυπο BMW M
Πίσω επιλογέας σχέσεων: Shimano Ultegra RD-6700
Εμπρός επιλογέας σχέσεων: Shimano Ultegra FD-6700
Σετ γραναζιών: Shimano CS6700, γρανάζια 11–28, 10 σχέσεις
Βάρος: 7,4 kg