Το Abarth 695 biposto στο Παρίσι


Το «μικρότερο supercar» της ιταλικής μάρκας, με 190 ίππους.

  • 3/10/2014

Είναι το αστέρι του περιπτέρου και «το μικρότερο supercar» της ιταλικής μάρκας - οι παραγγελίες για το οποίο έχουν ήδη ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2014.

Με βάρος μόλις 997 κιλά και τον κινητήρα 1.4 T-Jet, που για πρώτη φορά αποδίδει 190 ίππους σε αυτοκίνητο δρόμου, το Abarth "695 biposto" προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος (5,2 κιλά/ίππο) και την καλύτερη επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 5.9") στην κατηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι το πιο δυνατό Abarth 500 που κατασκευάστηκε ποτέ. Το αποδεικνύει και η τελική του ταχύτητα, η οποία φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Το στοίχημα της Abarth ήταν να βρει την τέλεια ισορροπία που απαιτείται για να φέρει ένα αυτοκίνητο που εγγυάται τις επιδόσεις και την οδηγική αίσθηση ενός αυτοκινήτου πίστας στο δρόμο, σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες: «απόσταξη»  της ουσίας της Abarth μέσω προσεκτικής επιλογής ποιοτικών υλικών και προηγμένης τεχνολογίας.

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο νέος πίνακας οργάνων με την έγχρωμη οθόνη TFT 7" που προσφέρει στον οδηγό περισσότερες πληροφορίες για την οδήγηση. Τη γκάμα τέλος των χρωματικών επιλογών για το αμάξωμα ολοκληρώνουν νέες προτάσεις: Campovolo Grey, Officina Red, Gara White και Leggenda Light Blue.