Ανανέωση για το Jeep Cherokee με νέο κινητήρα


Μία σημαντική είδηση πιθανότατα να επιφυλάσσει η επίσημη παρουσίαση του ριζικά ανανεωμένου Cherokee που έχει προγραμματισθεί για τις αρχές του νέου έτους στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit.

  • 7/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Cherokee που θα παρουσιαστεί αρχές 2018 δεν θα έχει μόνο ένα νέο, πιο κλασικό και λιγότερο αντισυμβατικό σχεδιαστικά εμπρός μέρος, αλλά και πιθανότατα και ένα ολοκαίνουργιο κινητήρα που θα δώσει μία νέα προοπτική στην Ευρώπη για το μεγάλο Jeep. Και αυτό διότι υπάρχουν έντονες φήμες γύρω από ένα νέο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα της FCA που τον είδαμε και στο νέο Wrangler. Κάτι, που ακούγεται λογικό…

Πρόκειται για ένα βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,0 lt που αποδίδει 270 PS, θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και θα πλαισιώσει τα μεγαλύτερα σε κυβικά μηχανικά σύνολα του Cherokee, δηλ. τις εκδόσεις 2.4 (184 PS), V6 3,2 (271 PS) και V8 5.7 (395 PS). Από εκεί και πέρα θα υπάρχει αναβάθμιση και στο εσωτερικό με βελτιώσεις στα σημεία, ποιοτικότερα υλικά και νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Έτσι, η Jeep θα χτίσει μία ισχυρή θέση και στην Ευρώπη αφού το Renegade συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση, το νέο Compass είναι ένα εξαιρετικό SUV με premium χαρακτήρα και από το νέο έτος θα έχει ως σύμμαχο το φρεσκαρισμένο και δίλιτρο Cherokee με την αμφιλεγόμενη σχεδίαση της μάσκας.