CAR AND DRIVER ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
PEUGEOT 2016

Από 24.900 ευρώ το νέο Peugeot 3008 (videos) 29/11/2016

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Το νέο Peugeot 3008 έρχεται στα δημοφιλή μεσαία SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση από το κοινό, σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Mε κομψό και σύγχρονο στιλ, η εξωτερική σχεδίαση του νέου Peugeot 3008 είναι πρωτότυπη. Το ντιζάιν είναι πληθωρικό, με μακρύ, οριζόντιο καπό, υπερυψωμένη μέση γραμμή προφίλ, μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες, μεγάλους τροχούς, αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος (219mm) και μπάρες οροφής.

Η είσοδος στο νέο SUV Peugeot 3008 εγκαινιάζει τη νέα εποχή της φίρμας σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και την ποιότητα. Ένα σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του Peugeot i-Cockpit.

Η στεφάνη του τιμονιού είναι ακόμη πιο συμπαγής σε μέγεθος και έχει επανασχεδιασθεί για μέγιστη ορατότητα και περισσότερο ελεύθερο χώρο πάνω από τα πόδια. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των υλικών ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και εμφάνισης.

Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και ενσωματώνει τεχνολογίες όπως το Mirror Screen και η 3D πλοήγηση. Πλαισιώνεται από έξι διακόπτες «αεροπορικού» τύπου για απευθείας και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών.

Ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων με την υψηλής ποιότητας γραφικών οθόνη 12,3” έχει την δυνατότητα πλήρους διαρρύθμισης και εξατομίκευσης, ενώ συγκεντρώνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιλέγει να έχει μπροστά του ο οδηγός. Οι πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες – κάθε μία επιλέγεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι – επιτρέπουν στον οδηγό να «προσωποποιήσει» το περιβάλλον του πίνακα οργάνων.

 • img
 • img
 • img
 • img
 • img
 • img

Συγκεκριμένα, η επιλογή «Personal», που ρυθμίζεται από την οθόνη αφής, επιτρέπει στον οδηγό να προβάλει επιλεγμένες πληροφορίες, όπως: αναπαραγωγή των οδηγιών πλοήγησης, βελτίωση οδηγικού στιλ, παράμετροι και δεδομένα κινητήρα, υπολογιστή ταξιδιού, πληροφορίες διαδρομής κ.α. Κάθε ρύθμιση επισημαίνεται από μια σειρά εικονιδίων για πιο εύκολη «ανάγνωση».

Με ένα απλό πάτημα ενός ειδικού διακόπτη, – δίπλα στους αεροπορικού τύπου – το νέο SUV Peugeot 3008 ενισχύει τις αισθήσεις και το i-Cockpit Amplify μεταβάλλει την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες, τους ήχους προειδοποίησης και πληροφοριών, τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων, ενώ αρωματίζεται και η ατμόσφαιρα της καμπίνας. Το δε ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας από την γαλλική high end εταιρεία FOCAL Hi-Fi system υπόσχεται μια ηχητική πανδαισία.

Επιπρόσθετα, με το πακέτο Driver Sport ο οδηγός έχει στην διάθεσή του δύο θεματικές επιλογές: την «Boost», για δυναμική και σπορ οδήγηση, και την «Relax» για πιο χαλαρή και ήρεμη οδηγική εμπειρία. Και οι δύο επιλογές έχουν πλήρη εξατομικευμένη ρύθμιση, έτσι ώστε οι επιβάτες να νιώθουν πιο άνετα και πιο ευχάριστα.

< >

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ