Η αναγέννηση της Lamborghini Miura;


Πληροφορίες θέλουν την Lamborghini να ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα από την Huracan και την Aventador.

  • 11/7/2016

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελέσει τον πολυαναμενόμενο αντικαταστάτη της θρυλικής Miura.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Υπάρχει χώρος για ένα ακόμα supercar από την Ιταλική φίρμα; Εμείς ευελπιστούμε ότι υπάρχει και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ξένο τύπο, η Lamborghini έχει στα σκαριά ένα τέτοιο project. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι οι πληροφορίες αυτές θέλουν το συγκεκριμένο project να οδηγάει τελικά στη δημιουργία του αντικαταστάτη της θρυλικής Miura.

Παρότι στην Sant'Agata προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα Lamborghini Urus, το νέο πολυτελές SUV της Ιταλικής φίρμας, οι πληροφορίες αυτές για το νέο supercar λέγεται ότι προέρχονται από αρκετά έγκυρη πηγή. Παρότι μάλιστα τα αφεντικά της Lambo στο Ingolstadt και Wolfsburg έχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούν αυτήν τη στιγμή η δημιουργία ενός αντικαταστάτη για την Miura δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Υβριδικό...

Το νέο supercar μάλιστα σύμφωνα με αυτές τις πηγές θα είναι υβριδικό όπως το πρωτότυπο Asterion και θα έχει μία διάταξη 2+2 θέσεων όπως στις παλαιότερες Jarama και Espada. Το πιθανότερο είναι ότι η νέα δημιουργία της Lambo θα βασίζεται στο πάτωμα της Porsche Panamera (κάτι δηλαδή που θα σημαίνει ότι ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός) ή θα χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα με κινητήρα στο κέντρο όπως αυτή της Huracan και Aventador.

LAMBORGHINI MIURA
<p>LAMBORGHINI MIURA</p>
LAMBORGHINI ESPADA
<p>LAMBORGHINI ESPADA</p>
LAMBORGHINI JARAMA
<p>LAMBORGHINI JARAMA</p>

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα δύο supercar της Lamborghini. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της Miura και εκτός από το όνομα θα διαθέτει και σχεδιαστικά στοιχεία που θα την θυμίζουν. Το θρυλικό μοντέλο γιορτάζει μάλιστα τα 50ά του γενέθλια και πριν από μία δεκαετία (στα 40α του γενέθλια) είχαμε δει ένα πρωτότυπο το οποίο μας προϊδέαζε για τον αντικαταστάτη της Miura (όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του θέματος).

Εδώ και δέκα χρόνια όμως η Lamborghini δεν έβγαλε ποτέ στην παραγωγή το συγκεκριμένο πρωτότυπο. Από εκεί και ύστερα βέβαια αυτή τη φορά εμείς θα θέλαμε όχι μόνο να δούμε ένα πρωτότυπο για την 50η επέτειο, αλλά και το ολοκαίνουριο αντικαταστάτη της Miura. Οψόμεθα...