Έκδοση εκτεταμένης αυτονομίας θα αποκτήσει το Nissan Leaf


Η δημοφιλέστερη ηλεκτροκίνητη πρόταση του πλανήτη πρόκειται να αποκτήσει σύντομα μια έκδοση εκτεταμένης αυτονομία, η οποία θα εφοδιάζεται με μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/12/2018

Mια νέα έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία πρόκειται να αποκτήσει σύντομα το Nissan Leaf, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον ανταγωνισμό ο οποίος το επόμενο διάστημα θα αριθμεί ακόμα περισσότερα μέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα έκδοση του Nissan Leaf θα ονομάζεται E-Plus και θα εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων-λιθίου μεγέθους 60 kW, οι οποίες θα του εξασφαλίζουν αυτονομία 362 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά η αυτονομία που είχε ανακοινωθεί για τη δεύτερη γενιά του Nissan Leaf ήταν 378 χιλιόμετρα, στη συνέχεια μειώθηκε στα 285 χιλιόμετρα εξαιτίας του κύκλου δοκιμών WLTP.

Η εκτεταμένης αυτονομίας έκδοσης του Nissan Leaf είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί επί αμερικανικού εδάφους και ειδικότερα στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών που πραγματοποιείται στις αρχές κάθε χρόνου στο Λας Βέγκας.