Ειδικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων Bridgestone για τη νέα Lamborghini Revuelto


Η Bridgestone ανέπτυξε ειδικά ελαστικά Potenza Sport υψηλής απόδοσης για τη Lamborghini Revuelto

  • 4/4/2023

Η Bridgestone επιλέχθηκε για άλλη μια φορά από τη Lamborghini ως αποκλειστικός συνεργάτης ελαστικών για το νέο Revuelto, το πρώτο σούπερ σπορ V12 HPEV (ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων) της Lamborghini. Η Bridgestone ανέπτυξε ειδικά ελαστικά Potenza Sport υψηλής απόδοσης για τη Lamborghini Revuelto, η οποία διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης V12.

Διαθέσιμα σε 20, 21 και 22 ίντσες, τα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τις σπορ δυνατότητες και τις υψηλές επιδόσεις της Lamborghini Revuelto. Ο σχεδιασμός και τα υλικά βοηθούν στην παροχή εξαιρετικών επιδόσεων στις υψηλές ταχύτητες, στην άριστη απόκριση διεύθυνσης και την ακρίβεια που ταιριάζει ιδανικά με το DNA απόλυτης απόδοσης της Lamborghini Revuelto, πάντα σε συνδυασμό με εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες.

Τα ελαστικά Bridgestone Potenza Sport, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη Lamborghini Revuelto, είναι επίσης διαθέσιμα με τεχνολογία Run Flat (RFT). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια ακόμα και μετά από τρύπημα - για 80 km στα 80 km/h με πίεση 0-bar, εξασφαλίζοντας στους οδηγούς επιπλέον ηρεμία.

Ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για όλους τους τύπους οδηγών

Η νέα Lamborghini Revuelto διατίθεται επίσης με την ειδική επιλογή χειμερινού ελαστικού Blizzak LM005 της Bridgestone. Το Bridgestone Blizzak LM005 παρέχει την ιδανική χειμερινή λύση, εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση στο χιόνι, ενώ παρέχει ασφαλή απόκριση και ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης σε στεγνές και βρεγμένες επιφάνειες.

Ο Steven De Bock, Αντιπρόεδρος Ελαστικών Αντικατάστασης και Αρχικού Εξοπλισμού της Bridgestone EMIA, σχολίασε: «Η Bridgestone έχει αναπτύξει ελαστικά κατά παραγγελία για τη Lamborghini που συμπληρώνουν και ενισχύουν τέλεια τον χαρακτήρα της Revuelto. Δημιουργήσαμε ελαστικά που παρέχουν τα χαρακτηριστικά χειρισμού που είναι απαραίτητα για ένα όχημα υψηλής ισχύος, μαζί με την τεχνολογία Run Flat, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Παρέχουμε επίσης μια επιλογή χειμερινού ελαστικού που ταιριάζει στις ανάγκες των οδηγών, διασφαλίζοντας ότι μπορεί κανείς να απολαύσει τη Lamborghini Revuelto σε όλες τις συνθήκες, όλο το χρόνο».

Χτίζοντας μια συναρπαστική και αποκλειστική συνεργασία

Ο Cristian Mastro, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Lamborghini, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Bridgestone ως τον αποκλειστικό μας συνεργάτη ελαστικών για άλλη μια φορά. Αυτή η συνεργασία για τη νέα Revuelto επεκτείνει την ήδη ισχυρή συνεργασία που έχουμε με την Bridgestone για τα σούπερ μοντέλα μας: Huracán STO, EVO, Tecnica και Sterrato».

Τα ελαστικά Bridgestone της Lamborghini Revuelto, που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ιταλία, σχεδιάστηκαν και δοκιμάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Virtual Tire Development της Bridgestone. Αυτή η βιώσιμη διαδικασία επιτρέπει τη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ψηφιακής έκδοσης ενός υπό ανάπτυξη ελαστικού σχεδόν πριν από την κατασκευή πρωτοτύπων, οδηγώντας σε εξοικονόμηση πρώτων υλών και εκπομπών CO2 κατά την εξέλιξη.

Τα premium ελαστικά Potenza Sport υψηλών επιδόσεων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη Lamborghini Revuelto είναι διαθέσιμα (μικτή τοποθέτηση) σε 265/35 ZRF20 εμπρός και 345/30 ZRF21 πίσω, καθώς και 265/30 ZRF21 εμπρός και 355/25 ZRF22 πίσω, και τα δύο διαθέτουν τεχνολογία Run-flat. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί και ένας συνδυασμός επιδόσεων, με 265/35 ZR20 εμπρός και 345/30 ZR21 πίσω με Potenza Sport (σε tubeless έκδοση). Τα ελαστικά Blizzak LM005 της Bridgestone είναι διαθέσιμα ως χειμερινή επιλογή μετά την πώληση με διάφορες επιλογές τοποθέτησης, συμπεριλαμβανομένων 265/35 R20 και 265/30 R21 για τους μπροστινούς τροχούς, με 345/30 R21 και 355/25 R221 για πίσω.

Η συνεργασία της Bridgestone με τη Lamborghini ενισχύει το όραμα της εταιρείας για προσφορά και κοινωνική αξία ως εταιρεία με βιώσιμες λύσεις. Η δέσμευση της Bridgestone μέσω του προγράμματος Bridgestone E8 Commitment παραμένει στο επίκεντρο αυτής, με την παγκόσμια δέσμευση της εταιρίας να ορίζει ξεκάθαρα την αξία που υπόσχεται να προσφέρει στην κοινωνία, τους πελάτες και τις μελλοντικές γενιές εστιάζοντας σε οκτώ πυλώνες. Το συγκεκριμένο project ευθυγραμμίζεται απολύτως με τον πυλώνα «Συναίσθημα: δεσμευόμαστε να εμπνέουμε ενθουσιασμό και να μεταδίδουμε χαρά στον κόσμο της κινητικότητας».