Ένα πυροσβεστικό Toyota Hilux για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της Ρόδου


Η Ξενάκης Αυτοκίνητα και η Toyota Hellas δωρίζουν ένα πυροσβεστικό Hilux τους εθελοντές δασοπυροσβέστες Ρόδου προκειμένου να τους βοηθήσει στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους.

  • 16/7/2022

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η Ξενάκης Αυτοκίνητα με την παράλληλη στήριξη της ΤΟΥΟΤΑ HELLAS προχωρούν σήμερα στην παράδοση ενός πυροσβεστικού οχήματος μοντέλου ΤΟΥΟΤΑ HILUX στην Εθελοντική ομάδα Δασοπυρόσβεσης Πολιτικής Προστασίας ΕΟΠΚ CB Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για το κορυφαίο στην κατηγορία του «TOYOTA HILUX», του οποίου η αξιοπιστία και η δυνατότητα κίνησης σε δυσπρόσιτες περιοχές, το καθιστούν «πολύτιμο εργαλείο» για επιχειρήσεις πυρόσβεσης στα δάση της Ρόδου.

Έπειτα, από τη σαρωτική πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Ρόδου το καλοκαίρι του 2021, η Ξενάκης Αυτοκίνητα θεώρησε επιβεβλημένο να εντάξει στην Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη, δράσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2021, η Ξενάκης Αυτοκίνητα σε συνεργασία με την Toyota Hellas, είχαν δεσμευτεί για τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στους δασοπυροσβέστες της Ρόδου.

Το συγκεκριμένο όχημα παραδίδεται σήμερα στους Εθελοντές έτοιμο προς χρήση, αφού ήδη η ΤΕΜΑΞ ΑΕ έχει εξοπλίσει το ΤΟΥΟΤΑ HILUX με ένα σύγχρονο αυτόνομο συγκρότημα πυρόσβεσης.

Το συγκρότημα πυρόσβεσης διαθέτει ειδικό πλαίσιο, εγκατεστημένη δεξαμενή χωρητικότητας 600 lt με χαμηλό κέντρο βάρους, αντλία νερού με κινητήρα και πιστόλι διασποράς νερού.

Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνεται η ισχυρή μας δέσμευση για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη προς την τοπική κοινωνία, καθώς και την ενίσχυση του έργου και του θεσμού των εθελοντών δασοπυροσβεστών Ρόδου, με σκοπό τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών, περιουσιών και δασών.

Ελπίζουμε, με την παραπάνω κίνηση, να βοηθήσαμε έως ένα βαθμό το τόσο σημαντικό και δύσκολο έργο της ομάδας των δασοπυροσβεστών και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν την εθελοντικής τους δράση με το ίδιο πάθος και αφοσίωση.