Enea Bastianini: Το παιδί-θαύμα του MotoGP είναι ο νέος πρεσβευτής της Tissot


Δείτε για ποιον λόγο το #33 είναι ο αγαπημένος αριθμός του Ιταλού αναβάτη και τι τον ανάγκασε να τον αποχωριστεί κατά την είσοδό του στο MotoGP.

  • 29/3/2023

Η Tissot παρουσιάζει τον Enea Bastianini ως πρεσβευτή της στο Grande Premio Tissot de Portugal, το πρώτο συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν 2023 - και αγώνα τίτλου της Tissot. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η μάρκα παρουσίασε τρία νέα μοντέλα Tissot T-Race, καθώς και τη συλλογή T-Race MotoGP, όλα με τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο DNA τους - όπως ακριβώς και ο νέος πρεσβευτής της Tissot.

Ο Bastianini ανοίγει τον δρόμο στο MotoGP. Μετά από μια αξιοσημείωτη σεζόν το 2022 με την ανεξάρτητη ομάδα Gresini και μηχανή Ducati, όπου κέρδισε τέσσερις αγώνες και τερμάτισε τρίτος στη γενική κατάταξη, εντάχθηκε στην ομάδα Ducati Lenovo μαζί με τον νυν πρωταθλητή Francesco Bagnaia για μία σεζόν που υπόσχεται να είναι πραγματικά θεαματική.

Γεννημένος για αγώνες ταχύτητας

Ο γεννημένος στο Ρίμινι Bastianini είναι φτιαγμένος για να οδηγεί μοτοσικλέτα. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη σέλα σε ηλικία μόλις τριών ετών και τριών μηνών- γι' αυτό και το 33 έγινε ο αριθμός που επέλεξε για τις κούρσες του. Έχει έμφυτη κλίση στο άθλημα, αλλά ξέρει ότι για να φτάσει στην κορυφή χρειάζεται αφοσίωση και δέσμευση.

Σε ηλικία μόλις 11 ετών, γίνεται πρωταθλητής Ευρώπης και δύο φορές πρωταθλητής Ιταλίας στο minimoto. Στη συνέχεια, το 2014, τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν: Ο Bastianini εντάσσεται στη Moto3 Team Gresini Fun&GO και γίνεται Rookie of the Year.

Την επόμενη σεζόν, τερματίζει τρίτος στη γενική κατάταξη και κατακτά την πρώτη του νίκη σε Grand Prix. Το 2016, είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη. Μετά από δύο ακόμη σεζόν στο Moto3, το 2019 κάνει το ντεμπούτο του στο Moto2 - και στέφεται πρωταθλητής την επόμενη χρονιά.

Και φτάνει η ώρα για το κορυφαίο επίπεδο. Το 2021, κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP με την ανεξάρτητη Team Ducati και ξεκινάει η προσπάθειά του για την κατάκτηση του απόλυτου τίτλου. Έχοντας ανέβει πάνω από 40 φορές στο βάθρο στην καριέρα του, αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται για να κάνει το πρώτο βήμα και τώρα, μόλις δύο χρόνια αργότερα, είναι ήδη νικητής πολλών Grand Prix στην κορυφαία κατηγορία... με τα μάτια του στραμμένα στη διεκδίκηση του στέμματος.

Ο Bastianini αναγκάστηκε να αλλάξει τον αριθμό του σε 23 - το 33 ήταν ήδη πιασμένο στο MotoGP - αλλά και αυτή η απόφαση φαίνεται εύστοχη. Είναι ο αριθμός που φορούσε ένας από τους ήρωές του, ο μπασκετμπολίστας Michael Jordan. Στο NBA - ένα άλλο άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με την Tissot, όπου είναι επίσημος χρονομέτρης - ο MJ αποτελεί επίσης παράδειγμα του ότι χρειάζεται ιδρώτας και αντοχή για να γίνεις ο καλύτερος, μια αξία που μοιράζονται ο Bastianini και η Tissot.

Πορεία προς την επιτυχία

Ο Bastianini ήταν ταλαντούχος αθλητής ενόργανης γυμναστικής και καταδύσεων, αλλά ήθελε να γίνει θρύλος σε ένα πράγμα: στην οδήγηση μοτοσικλέτας. Συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία ανταμείβει μόνο όσους είναι αποφασισμένοι και αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες με ανθεκτικότητα. Στον σημερινό συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, είναι μερικές φορές εύκολο για τους φιλόδοξους ανθρώπους να λησμονήσουν τη σημασία της δέσμευσης.

Ωστόσο, δεν μπορείς να γίνεις ο καλύτερος χωρίς χρόνο, αφοσίωση και πάθος. Με 170 χρόνια εμπειρίας, η αφοσίωση οδήγησε την Tissot εκεί που βρίσκεται σήμερα, όντας κορυφαία παραδοσιακή ελβετική ωρολογοποιία σε όγκο. Τόσο η μάρκα όσο και ο πρεσβευτής της μοιράζονται τον ίδιο τρόπο σκέψης και τις ίδιες αξίες.

Η Tissot αφουγκράζεται τα σημάδια των καιρών εδώ και 170 χρόνια - δεν υπάρχει πρόοδος εάν δεν παραμένουμε στην πορεία μας.