Η CUPRA TEXNOKAP βουτάει στα... βαθιά με τον κολυμβητή Σπύρο Χρυσικόπουλο


Ο Έλληνας κολυμβητής υπερ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος, που πρόσφατα κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, μπήκε στην ομάδα της Cupra Tribe και πλέον θα είναι ambassador της μάρκας.

  • 23/6/2022

Η CUPRA TEXNOKAP ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων Σπύρο Χρυσικόπουλο, τον οποίο θα υποστηρίζει στο εξής στην προετοιμασία του καθώς και στα επόμενα, ξεχωριστά, αθλητικά του εγχειρήματα.   

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και είναι κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων με μεγάλες διακρίσεις καθώς και προπονητής κολύμβησης. Τα εγχειρήματα που πραγματοποιεί φαντάζουν υπεράνθρωπα και ακατόρθωτα, ωστόσο ο ίδιος τα διεκπεραιώνει με μια ξεχωριστή προσέγγιση.

Πρόσφατα έγινε κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ Guinness, καθώς κολύμπησε 358.2 km σε μια εβδομάδα στην εσωτερική πισίνα 50 m. του Ο.Α.Κ.Α., ενώ μερικά μόνο από τα σημαντικότερα εγχειρήματά του μέχρι σήμερα είναι τα εξής:

  • Είναι κάτοχος Πανελληνίου ρεκόρ στις 24 ώρες κολύμβησης σε πισίνα 50m.
  • Έχει διασχίσει κολυμπώντας τον Τορωναίο κόλπο, 4 φορές συνεχόμενα. Μια απόσταση 104 km., την οποία διένυσε σε 34 ώρες και 10 λεπτά.
  • Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κολυμπήσει 100 km. σε πισίνα, σε 29 ώρες και 16 λεπτά.
  • Εκτός από τα κολυμβητικά του επιτεύγματα, ο Σπύρος έχει τρέξει και σε πολύ απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες υπέρ-αποστάσεων δρόμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για τον Σπύρο Χρυσικόπουλο οι υπέρ-αποστάσεις είναι τρόπος ζωής και πεποίθησή του είναι πως ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να πιστέψει πως τα όριά του είναι πολύ παραπέρα από εκεί που ο ίδιος νομίζει. Τα κολυμβητικά εγχειρήματά του διαρκούν πάνω από 24 ώρες χωρίς καμία στάση για ύπνο ή ξεκούραση και αυτό τα καθιστά ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Η CUPRA από τη πλευρά της δηλώνει μια νέα, αντισυμβατική μάρκα η οποία διαθέτει ένα σύγχρονο όραμα δυναμισμού και αμφισβήτησης στο DNA της. Τόσο η CUPRA όσο και ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έρχονται να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του «σπορ», με όραμα και πάθος, χαρακτηριστικά που τους οδηγούν στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο αθλητής θα οδηγεί όλα τα μοντέλα της CUPRA στις μετακινήσεις του, με την αρχή να γίνεται με το CUPRA Leon 1.4 e-Hybrid 245 hp που συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με ένα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ.     

«Ως λάτρης της οδήγησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της περιπέτειας, η χαρά μου είναι τεράστια που η CUPRA βρίσκεται στο πλευρό μου και θα με συντροφεύει στα δύσκολα εγχειρήματά μου. Όταν έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους να σε στηρίζουν, κάθε σου στόχος έρχεται πιο κοντά στην κατάκτηση. Μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε δύσκολη πρόκληση», ήταν το σχόλιο του Σπύρου Χρυσικόπουλου μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Από την πλευρά της CUPRA, o Xάρης Δάνδουρας, Εμπορικός Διευθυντής της Τεχνοκάρ, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Σπύρο στην CUPRA Tribe. Μας αρέσει να βρισκόμαστε στο πλευρό ξεχωριστών ανθρώπων που εμπνέουν με την προσπάθειά τους. Ο Σπύρος εκφράζει απόλυτα το DNA και τις αξίες της CUPRA και μαζί θα αμφισβητήσουμε στο μέλλον τα όριά μας, τόσο στις θάλασσες όσο και στους δρόμους. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντικό του στόχο».  

Η CUPRA είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που συνδυάζει το συναίσθημα, την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις, για να εμπνεύσει τον κόσμο από την Βαρκελώνη. Λανσαρίστηκε ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, έχει την εταιρική της έδρα και το εργαστήριο των αγωνιστικών της αυτοκινήτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Το 2021, η CUPRA διατήρησε την ανοδική της πορεία, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της με 80.000 οχήματα, βασισμένη στην επιτυχία του CUPRA Formentor.  Η CUPRA αποδεικνύει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness συνδυάζονται τέλεια και το 2022 θα επεκτείνει την γκάμα του CUPRA Born, του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, με επιπλέον επιλογές μπαταρίας, καθώς και με τις πιο δυνατές εκδόσεις e-Boost.

Θα παρουσιάσει επίσης μια συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του CUPRA Formentor VZ5. Το CUPRA Tavascan θα είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που θα λανσαριστεί το 2024, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας, εμπνευσμένο από το CUPRA UrbanRebel concept.

H CUPRA είναι επίσημος automotive and mobility partner της FC Barcelona, premium χορηγός του World Padel Tour καθώς και επίσημος χορηγός του eSports Club Finetwork KOI. Συνεργάζεται με εταιρίες όπως η Primavera Sound και η De Antonio Yachts και έχει δημιουργήσει το δικό της CUPRA Lifestyle universe.

H CUPRA Tribe είναι μια ομάδα πρεσβευτών των αξιών της Μάρκας που επιθυμούν να οδηγούν τις αλλαγές, όπως οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Adam Peaty, Melvin Richardson και Saul Craviotto, o Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen, καθώς και η βραβευμένη από της FIFA Alexia Putellas, μεταξύ άλλων.