Η Dacia "τρέχει" στο Mont Blanc των Άλπεων καλύπτοντας απόσταση 171 km!


Έχοντας τη Dacia στο πλευρό τους, 2.500 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα UTMB World Series, διανύοντας απόσταση άνω των 171 km σε Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία.

  • 27/9/2022

Η Dacia στράφηκε προς το άθλημα του ανώμαλου δρόμου, καθώς αυτό συμβαδίζει με τις αξίες της, αφού είναι ένας χώρος όπου οι δρομείς συνδέονται με τη φύση, ξεπερνώντας τα όριά τους. Έτσι μαζί με την UTMB World Series συνυπέγραψαν μια πολυετή συμφωνία συνεργασίας.

Η Dacia και η UTMB World Series προωθούν τις κοινές τους αξίες (αυθεντικότητα και απλότητα), προσφέροντας ταυτόχρονα στον καθένα τη χαρά της επαφής με τη φύση. Το 2022, διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της UTMB World Series, 25 παρόμοιοι αγώνες.

Ο συγκεκριμένος που έγινε στο Chamonix αποδείχθηκε και μοναδικός για τους δρομείς που έλαβαν μέρος. Σχεδόν 2.500 άτομα από όλο τον κόσμο, δήλωσαν συμμετοχή με στόχο να ξεπεράσουν τα φυσικά και τα ψυχικά τους όρια, διανύοντας μία απόσταση άνω των 171 km. στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία.

Ο Ισπανός Kilian Jornet, ο μεγάλος νικητής του αγώνα της UTMB για το 2022, ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 19:49:32, χρόνος που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, αλλά και την 4η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα, ακολουθούμενος από τον Mathieu Blanchard, που τερμάτισε σε χρόνο 19:54:50. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Βρετανός Thomas Evans τερματίζοντας σε 20:34.

Η παρουσία της Dacia ήταν έντονη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ δήλωσε ηχηρά το παρών τόσο στην εκκίνηση όσο και τον τερματισμό. Για τη διεξαγωγή του αγώνα η Dacia διέθεσε όλα τα μοντέλα του στόλου της: Spring, Sandero, Duster και Jogger.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους δρομείς για το κατόρθωμά τους. Πέρα από την αθλητική πρόκληση που είναι πολύ υψηλού επιπέδου, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις αξίες που προκύπτουν από αυτόν τον αγώνα και που κάνουν τη Dacia πραγματικά περήφανη που είναι ο επίσημος συνεργάτης του. Αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη, η αυθεντικότητα, η αγάπη για την περιπέτεια και η προσήλωση στο ομαδικό πνεύμα. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που συμβαδίζει με τη στρατηγική της Dacia σε ό,τι αφορά τις υπαίθριες δραστηριότητες», δήλωσε ο Xavier Martinet, επικεφαλής του τμήματος Marketing, Sales & Operations της Dacia.