Η Goodyear ανακοίνωσε την επιστροφή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του Ηνωμένου Βασιλείου


Eπιλέχθηκε ως συνεργάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC).

  • 22/10/2019

Στις 12 Οκτωβρίου, η Goodyear ανακοίνωσε την επιστροφή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς θα γίνει ο νέος μοναδικός προμηθευτής ελαστικών στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) από το 2020.

Η απόφαση έρχεται με στόχο να ενισχύσει το brand της Goodyear στις κατηγορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπερ-υψηλών αποδόσεων (UUHP). Το 2019 αποτέλεσε τη χρονιά της επιστροφής της Goodyear σε αυτές τις κατηγορίες με το λανσάρισμα της σειράς ελαστικών δρόμου Eagle F1 SuperSport και την επιτυχημένη επιστροφή στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες αγωνιστικών αυτοκινήτων με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA.

Η Goodyear επέλεξε το BTCC για να αποτελέσει το δεύτερο βήμα της επιστροφής της στους αγώνες, καθώς διαθέτει μια ισχυρή πλατφόρμα για την επίδειξη των τεχνολογιών των ελαστικών, πάνω σε ένα ευρύ φάσμα αυτοκινήτων τύπου saloon, ενώ παρέχει την κατάλληλη πλατφόρμα μάρκετινγκ για να προσεγγίσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο διευθυντής Motorsport της Goodyear, Ben Crawley, εξήγησε: «Η πρόσφατη κυκλοφορία της σειράς Eagle F1 SuperSport της Goodyear και το επαναλανσάρισμά της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δείχνει πως το brand εφαρμόζει ένα ευρύτερο φάσμα πρωτοβουλιών στον κλάδο των υπερ- υψηλών αποδόσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Η απόφαση να γίνει ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών του BTCC αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για την εταιρεία όπως αναλύει ο Ben: «Το BTCC είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διάσημα πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου στον κόσμο και θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για την Goodyear να “ακουμπήσει” τις καρδιές και τα μυαλά των φανατικών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με το πρωτάθλημα από το 2020».

Ο Alan Gow, Διευθύνων Σύμβουλος του BTCC, δήλωσε: «Η Goodyear έχει μια περήφανη και αποδεδειγμένη αξία στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που διαρκεί πολλές δεκαετίες και περιλαμβάνει πολλά πρωταθλήματα. Παρέχει γνώση, που πηγάζει από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αγωνιστικής εμπειρίας, καθιστώντας την εταιρεία έναν ισχυρό συνεργάτη του πρωταθλήματος στο δρόμο για την ανάπτυξη. Παρέχεται επίσης στην Goodyear η ιδανική ευκαιρία για περαιτέρω αύξηση της αναγνωρισιμότητάς της, μέσω της συμμετοχής της στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το brand στο πρωτάθλημα από το 2020».