Η NEXEN TIRE παρουσιάζει το νέο της δοκιμαστικό ελαστικό από βιώσιμα υλικά!


Το ελαστικό είναι κατασκευασμένο με ποσοστό βιώσιμων υλικών άνω του 52% και συμβάλλει στον στόχο της εταιρείας να επεκταθεί σε βιώσιμες πρώτες ύλες.

  • 18/5/2023

Η NEXEN TIRE, κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής ελαστικών, ανακοίνωσε το νέο της δοκιμαστικό ελαστικό από 52% βιώσιμα υλικά, το οποίο αποδεικνύει την έντονη δραστηριοποίηση της εταιρείας για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

Για να δημιουργήσουν το εν λόγω δοκιμαστικό ελαστικό, οι ειδικοί στην κατασκευή ελαστικών χρησιμοποίησαν τρέχουσα αλλά και αναδυόμενη τεχνολογία κατασκευής βιώσιμων ελαστικών οχημάτων. Το ελαστικό είναι επίσης κατασκευασμένο με ποσοστό βιώσιμων υλικών άνω του 52% και συμβάλλει στον στόχο της εταιρείας να επεκταθεί σε βιώσιμες πρώτες ύλες.

Το δοκιμαστικό ελαστικό είναι κατασκευασμένο από έως 44% ανανεώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του φυσικού καουτσούκ, του συνθετικού καουτσούκ βιολογικής προέλευσης και του διοξειδίου του πυριτίου που προέρχεται από υπολείμματα φλοιού ρυζιού. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο του ελαστικού είναι ότι αποτελείται από 8% ανακυκλωμένα υλικά με τη χρήση πολυεστερικού νήματος από πλαστικές φιάλες PET και χαλύβδινα σύρματα που προέρχονται από παλαιοσίδηρο, με τη χρήση ηλεκτρικής καμίνου τόξου.

«Με αυτή την έρευνα καταδεικνύουμε τη δέσμευσή μας να γίνουμε μία από τις πλέον προοδευτικές εταιρείες ελαστικών όσον αφορά τους παράγοντες Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της NEXEN TIRE. «Στις νέες τεχνολογίες βλέπουμε ευκαιρίες για το μέλλον. Ως αποτέλεσμα, η αφοσίωση της ομάδας μας δείχνει την ικανότητά μας να παράγουμε ένα ελαστικό με 52% βιώσιμες πρώτες ύλες. Η NEXEN TIRE συνεχίζει να καινοτομεί για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος