Η συμβολή της Kia στη ζωή των ανθρώπων σε Ρουάντα και Βιετνάμ


Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Green Light, η Kia παραδίδει τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες σε τοπικές κοινότητες.

  • 4/8/2022

Η Kia ολοκλήρωσε με επιτυχία την τελευταία φάση του Προγράμματος Green Light, ενός προγράμματος προοδευτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) που έχει συμβάλει θετικά στην καθημερινή ζωή των τοπικών κοινοτήτων στο Βιετνάμ και τη Ρουάντα.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, η Kia έχει μεταβιβάσει τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες και δραστηριότητες του Προγράμματος Green Light στις αντίστοιχες κοινότητες και τοπικές αρχές στο Βιετνάμ και τη Ρουάντα. Αυτό το στάδιο της πρωτοβουλίας της Kia, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στη Ρουάντα, σηματοδοτεί τη δέκατη και την ενδέκατη τοποθεσία σε όλο τον κόσμο όπου το Πρόγραμμα Green Light είχε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες που χρειάζονται υποστήριξη.

Στην κομητεία Mai Chau του Βιετνάμ, η Kia βοηθά στην επίλυση προβλημάτων τοξικής περιβαλλοντικής ρύπανσης από τον Ιούλιο του 2019.

Μαζί με τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Good Neighbors, η Kia έχει διευκολύνει μια κρίσιμη περιβαλλοντική αλλαγή στο Mai Chau σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι δύο εταίροι έχουν δημιουργήσει ένα προηγμένο φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα επεξεργασίας απορριμμάτων και επιβλέπουν την καθημερινή λειτουργία ενός φορτηγού συλλογής απορριμμάτων. Το έργο συνεχίζει επίσης να ευαισθητοποιεί την περιβαλλοντική προστασία σε όλη την περιοχή.

Λειτουργώντας παράλληλα με την εστίαση στο Βιετνάμ, στην πόλη Gahengeri της Ρουάντα, η Kia αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με τη γεωργία και την ποιότητα ζωής.

Η Kia υποστήριξε τη δημιουργία και το άνοιγμα ενός κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης στο Gahengeri. Εκτός από το ότι είναι ένα κέντρο κατάρτισης σταδιοδρομίας, το κέντρο έχει δημιουργήσει ένα ουσιαστικό δίκτυο ενοικίασης για γεωργικά μηχανήματα και καινοτόμα προγράμματα για ντόπιους αγρότες, βοηθώντας στη διαδικασία ώστε τόσο οι νέες όσο και οι υπάρχουσες φάρμες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες συγκομιδής, διανομής και πωλήσεων.

Παρά τη μεταφορά της διαχείρισης του έργου Green Light στις τοπικές αρχές, τα προγράμματα βοήθειας της Kia στο Βιετνάμ και τη Ρουάντα δεν έχουν τελειώσει. Η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και των δύο χωρών, ειδικά στην κομητεία Mai Chau και στο Gahengeri.

Ως μέρος της ευρύτερης εστίασης της Kia για την ΕΚΕ για τις κοινότητες που χρειάζονται βοήθεια, το Πρόγραμμα Green Light στοχεύει να παρέχει υλική υποστήριξη στις αναπτυσσόμενες χώρες, δημιουργώντας με τη σειρά του το ζωτικό υπόβαθρο που επιτρέπει στις τοπικές κοινότητες να γίνουν αυτοδύναμες και ανεξάρτητες.

Η Kia έχει πρόσφατα βελτιώσει και επεκτείνει πολυάριθμες εγκαταστάσεις – συμπεριλαμβανομένων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κέντρων υγείας και εγκαταστάσεων επαγγελματικής κατάρτισης – σε 12 βάσεις σε εννέα χώρες στην Αφρική και την Ασία. Αυτές περιλαμβάνουν την Τανζανία, το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, την Αιθιοπία, την Κένυα και την Ουγκάντα - έξι βάσεις όπου το Πρόγραμμα Green Light είναι ισχυρό από το 2012.

Το Πρόγραμμα Green Light θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το 2023 μετά την παράδοση της βάσης της Γκάνας. Η Kia σχεδιάζει να παρουσιάσει το Green Light Project 2.0 – με επαναπροσδιορισμό στην φιλικότητα προς το περιβάλλον και την κινητικότητα στο μέλλον.