Κερδοφόρο για την Alfa Romeo το 2021


Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε κέρδη "εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ" για την Μιλανέζικη φίρμα.

  • 25/2/2022

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο του Pomigliano -όπου θα κατασκευάζεται η Alfa Romeo Tonale που πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο κοινό- ο CEO της Alfa Romeo, κ. Jean Philippe Imparato, ανέλυσε στους εργαζόμενους της μονάδας, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, σχετικά με τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Alfa Romeo το 2021.

Την περασμένη χρονιά, η Alfa Romeo, συνέβαλε θετικά στα αποτελέσματα της Stellantis με βελτίωση κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η εστίαση στην ποιότητα οδήγησε σε βελτίωση όλων των κρίσιμων δεικτών, αναδεικνύοντας την Alfa Romeo στην κορυφή της κατηγορίας των premium οχημάτων.

Ο κ. J. P. Imparato, συζήτησε επίσης με τους συνεργάτες του σχετικά με την εμπορική βελτίωση της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των πωλήσεων της Giulietta. Τη φετινή χρονιά η Alfa Romeo πώλησε 55.000 μονάδες των Giulia και Stelvio, σε σχέση με τις 63.000 μονάδες που πέτυχε η μάρκα το 2020, εκ των οποίων όμως οι 14.000 ήταν Giulietta. Η φετινή επίδοση των Giulia και Stelvio βελτίωσε το μερίδιο της μάρκας στο Premium D segment σε όλες τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση την Κίνα.