Νέα εποχή για την FCA Greece – Επισημοποιήθηκε η εξαγορά από Autohellas, Samelet


Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΟΡΝΟΣ Α.Ε. και θα αναλάβει την εισαγωγή και τη διανομή των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep.

  • 3/5/2023

Τον περασμένο Οκτώβριο σάς είχαμε ενημερώσει για τη νέα εποχή που ξημερώνει για την FCA Greece και την εξαγορά της από μία νέα εταιρεία την οποία θα συγκροτήσουν η Autohellas (Όμιλος Βασιλάκη) και ο ισραηλινός όμιλος Samelet.

Το μεγάλο deal, που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, επισημοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έτσι εφεξής η νέα εταιρεία με την ονομασία ΟΡΝΟΣ Α.Ε. θα αναλάβει την εισαγωγή και τη διανομή των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep.

Όπως έγινε γνωστό η νέα εταιρεία ανήκει κατά 51% στον Όμιλο Βασιλάκη και κατά 49% στη Samelet Motors. Επικεφαλής των δύο εταιρειών είναι οι Γιώργος Βασιλάκης και Omer Levi αντίστοιχα, η συνεργασία των οποίων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των πατέρων τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi.

Η Autohellas πέρυσι είχε κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 750 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 19,1% και ο κύκλος εργασιών της FCA Greece ξεπέρασε το 2021 τα 114 εκατ. ευρώ. Η FCA Greece το 2022 πούλησε περίπου 7.000 αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί τα επαγγελματικά οχήματα του ομίλου.

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκε το deal, οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece A.E. δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ