Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας, Primoz Roglic, o νέος πρεσβευτής της Tissot


Ο Επίσημος Χρονομέτρης των τριών μεγαλύτερων πρωταθλημάτων ποδηλασίας στον κόσμο (το Tour de France, το Vuelta και το Giro d’Italia), η Tissot, ανακοινώνει την προσθήκη του Primoz Roglic στην ομάδα των αθλητών πρεσβευτών της.

  • 9/3/2021

Η Tissot αγαπάει τα αθλήματα, και ειδικά την ποδηλασία. Όντας ο Επίσημος Χρονομέτρης του Tour de France από το 1988 έως το 1991 και ξανά το 2016, η Ελβετική μάρκα είναι επίσης το Επίσημο ρολόι του “La Grande Boucle” (ή του “The Big Loop”, όπως είναι επίσης γνωστό το Tour de France).

Ένα σημαντικός συνεργάτης του Union Cycliste Internationale (UCI), σπόνσορας του Tour de Romandie και του Tour de Suisse, Επίσημος Χρονομέτρης του Vuelta και του Giro d’Italia, η Tissot είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς της ωρολογοποιίας στη “μικρή βασίλισσα”, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το ποδήλατο στη Γαλλία.

Με την έναρξη της νέας σεζόν με τον αγώνα Παρίσι-Νίκαια (7-14 Μαρτίου), που ανοίγει τη Διεθνή σεζόν για το 2021, η Tissot ανακοινώνει με περηφάνεια την προσθήκη του Σλοβένου πρωταθλητή ποδηλασίας Primoz Roglic στην ομάδα των αθλητών πρεσβευτών της, δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα όπως το αστέρι των Golden State Warriors Klay Thompson, ο Ισπανός οδηγός MotoGP™ Marc Márquez και ο πολλές φορές Γάλλος πρωταθλητής του NBA, Tony Parker, που πλέον έχει αποσυρθεί από το παιχνίδι.

“Η Tissotκαλωσορίζει με περηφάνια τον Primoz Roglic ως μέλος της οικογένειας της,” δήλωσε ο Tissot CEO Sylvain Dolla. “Εκτός από το εντυπωσιακό ρεκόρ των αθλητικών επιτυχιών του και τις εξαιρετικές ιδιότητες του ως πρωταθλητής, ο Primoz Roglic ξεχωρίζει για τις αξίες της αφοσίωσης, του ομαδικού πνεύματος και του fairplay – αρχές που ενστερνίζεται και η Tissotκαι που συνεχίζουν να ενισχύουν τη δέσμευση της στην ποδηλασία. ”

Ο Roglic, 31, είναι ένας πρωταθλητής ποδηλασίας με μια μοναδική καριέρα. Γεννημένος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ξεκίνησε την καριέρα του ως ski?jumper, σε ηλικία 8 ετών. Το 2007 έγινε πρωταθλητής στο ομαδικό ski-jumping, κέρδισε πέντε φορές το Ski-Jumping Continental Cup, και δύο πρώτες θέσεις. Αλλά το 2011 αποφάσισε να αντικαταστήσει τα σκι του με ένα ποδήλατο και να διεκδικήσει μια νέα καριέρα στην ποδηλασία.

Ξεκίνησε ως ερασιτέχνης το 2012, στη Σλοβενία, και την επόμενη χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Adria Mobil, αποδεικνύοντας γρήγορα το ταλέντο του. Όντας ιδιαίτερα προικισμένος, έκανε στροφή στον επαγγελματισμό το 2016 όταν έγινε μέλος της ομάδας Lotto NL-Jumbo World Tour team.

Την ίδια χρονιά τράβηξε το βλέμμα τερματίζοντας δεύτερος στην εναρκτήρια δοκιμασία χρόνου στο Tour of Italy. Έκτοτε, η μία επιτυχία έρχεται μετά την άλλη. Το 2017, πήρε μέρος στον πρώτο του αγώνα first Tour de France, και ξεχώρισε εξαρχής.

Το 2018 κέρδισε το Tour de Romandie και τερμάτισε τέταρτος στο Tour de France. Το 2019, επανέλαβε την επιτυχία του στο Tour de Romandie! Και την ίδια χρονιά, απέδειξε τις φιλοδοξίες του για τους Μεγάλους Αγώνες κερδίζοντας το πρωτάθλημα Vuelta.

Επανέλαβε το ίδιο κατόρθωμα το 2020 στους δρόμους της Ισπανίας και κέρδισε το Liège-Bastogne-Liège. Επιπλέον, το 2020 ήταν η καλύτερη σεζόν του κάτω από τα χρώματα της ομάδας Jumbo-Vismo, για την οποία αγωνιζόταν από το 2019.

Στο Tour de France 2020, ο Roglic στην πραγματικότητα φόρεσε την κίτρινη φανέλα για έντεκα ημέρες πριν να καταλήξει στη δεύτερη θέση σε μια χρονική δοκιμασία που έκτοτε θεωρείται ιστορική. Παρά την απογοήτευση του, κατάφερε και έκανε εντύπωση με το εντυπωσιακό στυλ του και το μοναδικό θράσος με το οποίο έπαιρνε ρίσκα.

Σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες στον κόσμο, και ο Σλοβένος πρωταθλητής είναι αποφασισμένος να επιδείξει το εξαίσιο ταλέντο του ξανά το 2021. “Είναι τιμή μου που είμαι πρεσβευτής της Tissot, μιας μάρκας απόλυτα αφοσιωμένης στην ποδηλασία,” δήλωσε ο Roglic. “Η μέτρηση του χρόνου είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μου. Αυτή η σύνδεση με την Tissotέχει πολύ νόημα για εμένα.”