«Super deal» για τον Όμιλο Συγγελίδη – Φέρνει στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus (video)


Πρόκειται για την εξάμετρη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που μεταφέρει 35 επιβάτες, έχει αυτονομία 280 km και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 70 km/h.

  • 26/5/2023

Στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας προχώρησε ο Όμιλος Συγγελίδη αφού έδωσε τα χέρια με τη γαλλική εταιρεία Bluebus για να εισάγει στην Ελλάδα τα mini, αμιγώς ηλεκτρικά της λεωφορεία.

Την εισαγωγή και διανομή θα αναλάβει η θυγατρική του Ομίλου Συγγελίδη, Aiglon, ενώ η συμφωνία αφορά τα λεωφορεία των 6 m. τα οποία κινούνται εύκολα και γρήγορα στους στενούς, κεντρικούς δρόμους των πόλεων, ενώ παράλληλα θεωρούνται ιδανική επιλογή και για τις περιαστικές γειτονιές.

Η εξάμετρη έκδοση του Bluebus έχει σχεδιαστεί στη Γαλλία και κατασκευάζεται στη Βρετανία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Aiglon θα μπορεί να διανέμει τα λεωφορεία και στην Κύπρο όταν από την γραμμή παραγωγής βγει η δεξιοτίμονη έκδοση.

Το σύστημα μπαταριών λιθίου στερεού ηλεκτρολύτη έχει ενεργειακή χωρητικότητα 126 kWh και με μία πλήρη φόρτιση, η οποία διαρκεί σχεδόν 6,5 ώρες, εξασφαλίζει αυτονομία 280 km. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 35 επιβάτες, οι ακριβείς του διαστάσεις είναι 5,94 m. μήκος, 2,21 m. πλάτος και 2,94 m. ύψος και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 70 km/h.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η Bluebus, η συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη γαλλική εταιρεία αφού πρόκειται για έναν δυνατό «παίκτη» στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα.

«H συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα μας επιτρέψει να είμαστε παρόντες σε μια πολύ δραστήρια αγορά με μεγάλες δυνατότητες. Αυτή η συνεργασία, με έναν σημαντικό παράγοντα της Ελληνικής αγοράς, θα μας δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουμε με ένα κατάλληλο όχημα σε διαγωνισμούς που έχουν ξεκινήσει για την προμήθεια μικρών, ηλεκτρικών λεωφορείων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ξυλίνα, σύμβουλο του Ομίλου Bollore για την πολύτιμη συνεισφορά του», δήλωσε ο Richard Bouveret, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bluebus, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας.