Τα πρώτα επιβατικά BYD ήρθαν στην Ελλάδα, αλλά δεν πωλούνται - Ποιος είναι ο λόγος


Την αποκλειστική δυνατότητα ενοικίασης των πρώτων επιβατικών αυτοκινήτων BYD που πάτησαν Ελλάδα, προσφέρει η Sixt . Πρόκειται για 4 μοντέλα του Atto 3, που τοποθετείται στην κατηγορία C-SUV και παρέχει αυτονομία έως 420 km.

  • 30/5/2023

Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι η Sixt θα αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την BYD για την Ευρώπη, με το compact SUV Atto 3 να είναι το πρώτο διαθέσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Car and Driver, με βάση το στρατηγικό πρόγραμμα της Sixt παγκοσμίως και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Lion Rental, η οποία διαχειρίζεται την Sixt στην Ελλάδα και ανήκει κατά 100% στην ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, έφερε 4 επιβατικά μοντέλα της BYD στη χώρα μας.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν μιλάμε για πώληση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων στην αγορά, αλλά για διάθεσή τους μέσω σχημάτων ενοικίασης και leasing.

Το BYD Atto 3 είναι ένα compact SUV που τον περασμένο Οκτώβριο κατέκτησε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Έχει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60,48 kWh, που του προσφέρει αυτονομία 420 km. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 7,3 sec. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h. Δείτε αναλυτικά τα μοντέλα της BYD για την Ευρώπη πατώντας ΕΔΩ.

Η BYD βρίσκεται ήδη στη χώρα μας εδώ και αρκετούς μήνες μέσω της εταιρείας ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία είναι ο επίσημος εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της.