Ταχυφορτιστής 300 kW DC σε κεντρικό σημείο της Αθήνας από τη ΔΕΗ blue


Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2 ηλεκτρικών οχημάτων. Θα ακολουθήσουν και άλλοι σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα.

  • 21/12/2022

Η ΔΕΗ blue ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην τεχνολογία της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσιάζοντας τον ισχυρότερο στην Ελλάδα ταχυφορτιστή συνολικής δυνατότητας έως και 300 kW.

Ο πρώτος τέτοιος ταχυφορτιστής, η εγκατάσταση του οποίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο εμπορικό πάρκο TOP PARKS της Trade Estates στην οδό Πειραιώς 86, αποτελεί την αφετηρία της δημιουργίας ενός πανελληνίου δικτύου ταχυφορτιστών έως και 300 kW DC σε ανάλογες εμπορικές χρήσεις, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στους προσεχείς μήνες.

Ο ταχυφορτιστής έως 300 kW DC της ΔΕΗ blue, έχει δύο θύρες φόρτισης τύπου CCS2 150 kW DC, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 2 οχημάτων, είναι ευρωπαϊκής κατασκευής και υποστηρίζει ανάγκες ΑΜΕΑ λόγω του χαμηλότερου ύψους που είναι τοποθετημένη η οθόνη πληροφοριών.

Επιπλέον, διαθέτει πρόληψη για σίγαση ώστε να μην προκαλεί θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές (<65db(A)) και προσφέρει σύστημα διαχείρισης καλωδίων (cable management) για ευκολότερη φόρτιση. Μπορεί να εξασφαλίσει φόρτιση της μπαταρίας από 10% στο 80% σε έως 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Η ΔΕΗ blue ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών και στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης τρόπων για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του στόχου της για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα και την εισαγωγή νέων τεχνολογικών λύσεων και υποδομών.

«Η πράσινη ΔΕΗ blue τον 1,5 χρόνο λειτουργίας της επιταχύνει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο εγκαθιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και διασφαλίζοντας την διεύρυνση του δικτύου της, ώστε να παρέχει αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση των ταχυφορτιστών ΔΕΗ blue που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της Ελλάδας, σε κομβικά σημεία. Να διασυνδέσουμε το οδικό μας δίκτυο ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά», τόνισε ο γενικός διευθυντής ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκος Κοφινάς.