Το νέο Semi-Slick ελαστικό Potenza Race της Bridgestone προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις σε όσους λατρεύουν την οδήγηση σε πίστα


Το ελαστικό Bridgestone Potenza Race δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να σημειώνουν επιδόσεις με άνεση και σιγουριά, επωφελούμενοι από τον καλύτερο έλεγχο στην πίστα σε στεγνό. Το Potenza Race είναι το πρώτο ελαστικό αντικατάστασης Bridgestone, αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, που προκύπτει αφενός από τη μεγάλη κληρονομιά της σειράς Potenza και αφετέρου από τις πρώτες τοποθετήσεις αρχικού εξοπλισμού του Potenza Race, συμπεριλαμβανομένων των Lamborghini Huracán STO και SEAT Leon Cupra.

  • 9/5/2022

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα ελαστικά και τις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του νέου της ελαστικού Bridgestone Potenza Race. Το ελαστικό προσφέρει γυρολόγια που ξεπερνούν όλα τα κύρια ανταγωνιστικά ελαστικά, μαζί με την καλύτερη απόδοση φρεναρίσματος σε στεγνές συνθήκες. Με έγκριση για δημόσιους δρόμους, αλλά με επιδόσεις εστιασμένες στην πίστα, το Potenza Race προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής, βοηθώντας τους οδηγούς να απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο στην πίστα.

Το Potenza Race είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εμβληματική σειρά ελαστικών Potenza της Bridgestone – που γεννήθηκε από τη μακρά εμπλοκή της Bridgestone με τους αγώνες Formula 1 – δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να διατηρούν τον έλεγχο στην ταχύτητα. Βασιζόμενο σε αυτή την κληρονομιά και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την εξέλιξη ελαστικών Potenza Race Αρχικού Εξοπλισμού για τα υψηλών επιδόσεων Lamborghini Huracán STO και SEAT Leon Cupra hot hatchback, μαζί με το υπεραυτοκίνητο Huracán STO Tecnica που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το Potenza Race είναι το πρώτο ελαστικό αντικατάστασης Bridgestone, αποκλειστικά για track days.

Σχεδιασμένο για πίστες και χρήση σε σιρκουί

Στηριζόμενο στην τεράστια εμπειρία της Bridgestone στα ελαστικά υψηλών επιδόσεων, το νέο Potenza Race ολοκληρώνει τη σειρά ελαστικών υπέρ υψηλών επιδόσεων της Bridgestone, παρέχοντας ένα ελαστικό εστιασμένο στην πίστα ιδανικό για τους λάτρεις της οδήγησης.

Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV SÜD, το Bridgestone Potenza Race σημειώνει τα καλύτερα γυρολόγια σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του στην πίστα. Το ελαστικό Bridgestone Potenza Race προσφέρει επίσης τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό, ξεπερνώντας για άλλη μια φορά τα ελαστικά του βασικού ανταγωνιστή2.

Το ελαστικό Bridgestone Potenza Race έχει επίσης κατασκευαστεί για να παρέχει εξαιρετική διάρκεια ζωής. Όλα αυτά το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για οδηγούς που θέλουν να αποδώσουν και να ξεπεράσουν τα όριά τους στην πίστα.

Υψηλές επιδόσεις

Οι προηγμένες επιδόσεις του Bridgestone Potenza Race ενεργοποιούνται από μια σειρά νέων τεχνολογιών στον σχεδιασμό του πέλματος, την κατασκευή και την σύνθεση γόμας.

Ο σχεδιασμός του πέλματος εφαρμόζει ένα ασύμμετρο σχέδιο, με διαφοροποίηση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του ελαστικού για μεγιστοποίηση της ισχύος στις στροφές και των δυνατοτήτων πέδησης, ενώ παράλληλα εγγυάται κατάλληλη χρήση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Οι ασύμμετρες γωνίες των τοιχωμάτων του ελαστικού Potenza Race αυξάνουν περαιτέρω την πλευρική ακαμψία και μειώνουν την παραμόρφωση των μπλοκ, ενώ ένας ειδικός σχεδιασμός στο πίσω πέλμα με ενίσχυση στην περιοχή του ώμου παρέχει μέγιστη απόδοση σε στεγνό με βελτιστοποιημένο φρενάρισμα και ακαμψία των μπλοκ.

Για να επιτύχει τις εξαιρετικές του επιδόσεις στην πίστα, το Potenza Race ενσωματώνει επίσης ένα σπορ προφίλ, συμβάλλοντας στην αύξηση της περιοχής επαφής και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων φρεναρίσματος. Η βελτιστοποιημένη επιφάνεια επαφής συμβάλλει στη βελτίωση της αίσθησης και του ελέγχου του τιμονιού, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του οδηγού.

Το Bridgestone Potenza Race επωφελείται επίσης από μια νέα σύνθεση γόμας, με καινοτόμο ανάμειξη για τη βελτίωση του ελέγχου της χημικής αντίδρασης, εξισορροπώντας τον μηχανισμό ενίσχυσης και την αντίσταση κύλισης. Το αποτέλεσμα είναι μια βελτιστοποιημένη φόρμουλα για βελτιωμένη απόδοση σε στεγνό, με υψηλή ακαμψία που ενισχύει τις στροφές σε στεγνό και την σταθερότητα στην ευθεία.

«Ολοκληρώνοντας την σειρά για τους λάτρεις της πίστας»

Το νέο Potenza Race έχει εξελιχθεί χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Virtual Tire Development της Bridgestone. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ψηφιακής έκδοσης ενός υπό ανάπτυξη ελαστικού, βοηθώντας την Bridgestone να προβλέψει την απόδοση του ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες πριν κατασκευάσει φυσικά πρωτότυπα. Ως αποτέλεσμα, η Bridgestone μπορεί να δοκιμάσει πολλές περισσότερες παραλλαγές σε ένα εικονικό περιβάλλον, το οποίο μειώνει τον χρόνο ανάπτυξης των ελαστικών έως και 50% και προσφέρει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατανάλωσης πρώτων υλών λόγω της ανάγκης για λιγότερα πρωτότυπα ελαστικά και δοκιμές.

Σχολιάζοντας την παρουσίαση αυτού του νέου ελαστικού ο Emilio Tiberio, COO & CTO της Bridgestone EMIA μας λέει: «Το Potenza Race αποτελεί μία πρόσθετη διάσταση στην εμβληματική σειρά Potenza. Το υπάρχον Potenza Sport γνώρισε απίστευτη επιτυχία από τότε που κυκλοφόρησε και τώρα το Potenza Race φέρνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα προσφέροντας ασυναγώνιστες επιδόσεις στους λάτρεις της πίστας. Πολλοί έχουν ήδη δει και βιώσει τι μπορούν να κάνουν τα ελαστικά αρχικού εξοπλισμού Potenza Race στη Lamborghini Huracán STO και στο Seat Leon Cupra – είμαστε ενθουσιασμένοι που το εισάγουμε στην αγορά αντικατάστασης για ακόμα περισσότερους οδηγούς».

Εξελιγμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το νέο Potenza Race της Bridgestone θα είναι διαθέσιμο σε 13 δημοφιλείς διαστάσεις για ζάντες μεταξύ 17 και 20 ιντσών από τον Ιούνιο του 2022, ενισχύοντας τα hot hatchback και τα σπορ αυτοκίνητα που συναντώνται συχνότερα στις πίστες.

Αυτό το νέο ελαστικό ευθυγραμμίζεται με την πρόθεση Bridgestone E8 Commitment που χρησιμεύει ως άξονας για διοικητική διαχείριση που κερδίζει παράλληλα την εμπιστοσύνη των μελλοντικών γενεών. Η δέσμευση Bridgestone E8 αποτελείται από οκτώ αξίες που πηγάζουν από την Bridgestone και ξεκινούν στα αγγλικά με το γράμμα "E" (Ενέργεια, Οικολογία, Αποδοτικότητα, Επέκταση, Οικονομία, Συναίσθημα, Ευκολία και Ενδυνάμωση) τις οποίες η Bridgestone θα δεσμευτεί να δημιουργήσει μαζί με τους υπαλλήλους, την κοινωνία, τους συνεργάτες και πελάτες για να πραγματοποιήσουν όλοι μαζί μια βιώσιμη κοινωνία. Αυτή η κίνηση ευθυγραμμίζεται με το «Συναίσθημα: Δεσμευόμαστε να εμπνέουμε ενθουσιασμό και να διαδίδ