Το ρολόι Mido του Ettore Bugatti πουλήθηκε για 272.800 ευρώ


Το ρολόι Mido που ανήκε στον Ettore Bugatti πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασίας Stanislas Machoïr για 272’800 ευρώ. 

  • 22/4/2021

Κλασικά αυτοκίνητα και κλασικά ρολόγια είχαν συμπεριληφθεί προς πώληση στον κατάλογο στη δημοπρασία που έλαβε χώρα στις 17 Απριλίου στην Τουλούζ της Γαλλίας. Αυτό το μοναδικό Mido Bugatti ρολόι αποδεικνύει την πλούσια τεχνογνωσία της Mido στην ωρολογοποιία για περισσότερο από έναν αιώνα.

Για ακόμα μία φορά, η μάρκα έβαλε το σημάδι της σε αυτή τη δημοπρασία, με ένα από τα πιο εικονικά και αποκλειστικά μοντέλα από την κληρονομιά της.

Έναπατενταρισμένοσχήμακάσας

Από το 1926 έως το 1932, ο Ettore Bugatti παρήγγειλε τέσσερις αποκλειστικές σειρές κουρδιστών "Radiator grille ρολογιών" από τη Mido σε χρυσό και ασημί. Η κάσα αντηχούσε το σχήμα του ψυγείου μιας Bugatti  – μια ολοκαίνουρια πηγή έμπνευσης που στη συνέχεια πατενταρίστηκε από την Mido.

Ο ιδρυτής της επώνυμης βιομηχανίας αυτοκινήτων έδωσε αυτά τα ρολόγια σε συγγενείς και φίλους, και στους πιο άξιους οδηγούς και μηχανικούς. Αυτή η ειδική παραγγελία των λιγότερων από εκατό τεμαχίων συμπεριλάμβανε και ένα χρυσό ρολόι για τον ίδιο τον Ettore Bugatti.

Ωθούμενη από την επιτυχία της σειράς Bugatti, η Mido σχεδίασε εκδοχές αυτού του σχήματος της κάσας για πολλούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων το 1925 και το 1926, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo, Buick, Chevrolet, Chrysler, και Rolls-Royce. Τα καντράν σε αυτά τα ρολόγια χειρός, τραπεζιού και ρολόγια τσέπης, γνωστά και ως "Montres de l’Automobiliste (Τα ρολόγια των Αυτοκινητιστών)" – είχαν εμπνευστεί από τα διαφορετικά σχέδια της γρίλιας των ψυγείων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα οχήματα.

Περισσότεροςαπόέναςαιώναςτεχνογνωσίας

Με έτος ίδρυσης το 1918, η Mido έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ωρολογοποιίας, συνδυάζοντας διαχρονικό σχεδιασμό, υψηλής ποιότητας υλικά και τεχνολογική καινοτομία. Στα τέλη του 1920, τα "Montres de l’Automobiliste (Τα ρολόγια των Αυτοκινητιστών)" παρουσιάστηκαν ως κομψά μοντέλα, με μηχανισμούς που προσέφεραν ανοχή και αξιοπιστία κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το 1930, η Mido ξεχώρισε στο πεδίο της αδιαβροχοποίησης των ρολογιών χρησιμοποιώντας το δικό της αποκλειστικό σύστημα με το κάλυμμα της κορώνας από φελλό που βαφτίστηκε "Aquadura" το 1959.

Προβάλλοντας την πλούσια τεχνογνωσία της, τα Mido ρολόγια από εκείνη την περίοδο είναι περιζήτητα μεταξύ των συλλεκτών, από το Mido Bugatti – που συχνά συγκεντρώνει πενταψήφια ποσά σε δημοπρασίες – μέχρι το εικονικό Ocean Star Decompression Timer από τη δεκαετία του 1960.

Vintage έμπνευση, καινοτόματεχνολογία

Σήμερα, η Mido συνεχίζει να ενδυναμώνει και να επαναπροσδιορίζει τα vintage εικονικά μοντέλα της, ενισχύοντας τα με νέα υλικά και τεχνολογίες. Η μάρκα μόλις λανσάρισε πολλά νέα μοντέλα με μια ακαταμάχητη vintage γοητεία, όπως το αναγνωρισμένο Multifort Patrimony Chronograph, μια επανέκδοση ενός από τα παλαιότερα και πιο εικονικά μοντέλα χρονογράφων της μάρκας, το MultifortMultichrono του 1937.

Αυτή τη vintage αισθητική ακολουθεί και το Ocean Star Tribute, που αντλεί την έμπνευση του από την αισθητική των καταδυτικών ρολογιών της δεκαετίας του ’60, και αποτίνει φόρο τιμής στη θάλασσα όπως και στην τεχνογνωσία της Mido ως προς τα αδιάβροχα ρολόγια, που αναδείχθηκε για πρώτη φορά το 1930.