Το Volkswagen ID. Buzz Cargo αναδείχθηκε «International Van of the Year 2023»


Πλησιάζουν τις 7.000 οι παραγγελίες του νέου ηλεκτρικού van της Volkswagen, που τιμήθηκε από επιτροπή 34 δημοσιογράφων επαγγελματικών οχημάτων διαφόρων χωρών.

  • 20/9/2022

Σημαντική διάκριση για το ηλεκτρικό επαγγελματικό van της Volkswagen, ID. Buzz Cargo, το οποίο κατέκτησε τον τίτλο «International Van Of The Year 2023» (IVOTY).

Το σημαντικό βραβείο για το χώρο του επαγγελματικού οχήματος παρέλαβε ο Carsten Intra, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (Volkswagen Commercial Vehicles  VWCV), από τον πρόεδρο του IVOTY, Jarlath Sweeney, στην εκδήλωση της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) «Stars Of The Year» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ID. Buzz Cargo έλαβε το βραβείο πριν από την κυκλοφορία του στην αγορά. Το επαγγελματικό van έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για μετακίνηση με ηλεκτρική μπαταρία και θα παραδοθεί σε πελάτες που αποσκοπούν σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ήδη οι παραγγελίες του πλησιάζουν τις 7.000.

«Έχουμε την τιμή και την υπερηφάνεια να παραλαμβάνουμε αυτό το βραβείο για το ID. Buzz Cargo. Ένα τεράστιο ‘ευχαριστώ’ στην κριτική επιτροπή του IVOTY και σε όλους στη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα που συνέβαλαν στη δημιουργία του ID. Buzz Cargo, του καλύτερο βαν στην κατηγορία του», τόνισε ο Carsten Intra.

Από την πλευρά του, ο Jarlath Sweeney ανέφερε: «Δε συμβαίνει πολύ συχνά μια εντελώς νέα πρόταση για van να έρχεται και να τραβάει τόσο πολύ ενδιαφέρον από την αγορά. Συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξης της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού οχήματος».

Την κριτική επιτροπή του IVOTY απαρτίζουν 34 δημοσιογράφοι επαγγελματικών οχημάτων από διάφορες χώρες.