Με επιρροές από C4 Cactus το νέο Citroen C3 (video)


Η νέα γενιά του Citroen C3, από σχεδιαστικής απόψεως θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο και πιο... ιδιαίτερο C4 Cactus.

  • 30/9/2016

Για την ακρίβεια, στο εμπρός μέρος νιώθεις ότι μιλάμε για ένα C4 Cactus σε μικρογραφία, καθώς τόσο τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα που τονίζουν τη νέα μάσκα με το «λοχιόσημο», όσο και τα κεντρικά φωτιστικά σώματα αλλά και οι προβολείς από κάτω είναι εμφανώς επηρεασμένα από το Cactus.

Το ίδιο ισχύει και για τα χαρακτηριστικά πλέον προστατευτικά «airbump» στα πλαϊνά του αμαξώματος, ενώ το πίσω μέρος έχει μεγαλύτερες επιρροές από το πιο premium DS3, τόσο στα φωτιστικά σώματα όσο και στην ελαφρώς κεκλιμένη οροφή.

Η Citroen προσφέρει το νέο της supermini με 36 διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, με εννέα χρώματα για το αμάξωμα και τρία χρώματα για την οροφή. Αυτά συνδυάζονται με τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς για το εσωτερικό συμπεριλαμβανομένου του Urban Red, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες στο ταμπλό σε κόκκινο χρώμα αλλά και κόκκινες ραφές για αντίθεση.

Σε σύγκριση με το μεγαλύτερο C4 Cactus και στο εσωτερικό του C3 υπάρχει συγγένεια με τους διακόπτες να είναι πιο συμβατικοί, την οθόνη αφής να είναι πιο χαμηλά τοποθετημένη και τους αεραγωγούς να είναι στο ύψος του προσώπου. Στο εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται σύστημα πλοήγησης «3D» με «real-time» πληροφορίες για την κίνηση, κάμερα οπισθοπορείας, η υπηρεσία «SOS» της εταιρίας με... live βοήθεια, σύστημα «blind spot warning», «hill start assist» και «driver fatigue warning». Βεβαίως όλα αυτά είναι μερικά από τα συστήματα που περιλαμβάνονται στον πλούσιο κατάλογο των βασικών και προαιρετικών του νέου C3.

Στα... gadgets συμπεριλαμβάνεται και αυτό που η Citroen αποκαλεί «ConnectedCam» Πρόκειται για ένα σύστημα που διαθέτει κάμερα με ευρυγώνιο φακό, GPS και σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί να στέλνει εικόνες και video μέχρι 20 s με ένα κλικ τόσο στα «social media», αλλά και σε περίπτωση ατυχήματος να καταγράφει το συμβάν.

Από πλευράς μηχανικών συνόλων υπάρχουν οι 3κύλινδροι PureTech βενζίνης με 68 PS, 82 PS και 110 PS αλλά και ο BlueHDi πετρελαίου με 75 PS και 100 PS. Αναλόγως με την έκδοση ο συνδυασμός θα γίνεται είτε με μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο 6 σχέσεων.