2022 Renault Clio: Τώρα από €16.990 και αυτονομία έως 1.200 km με ένα γέμισμα


Το Renault Clio διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων της αγοράς που περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης, diesel, διπλού καυσίμου (βενζίνης-LPG), αλλά και full υβριδική έκδοση. 

  • 18/1/2022

Το νέο Renault Clio, το γαλλικό παγκόσμιο best seller, έχει ήδη κατακτήσει και το ελληνικό κοινό. Με όπλα του την ώριμη και εντυπωσιακή σχεδίαση, την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, την άνεση, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα υψηλού επιπέδου και την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας του. Σήμερα, το νέο Renault Clio διατίθεται με την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων της κατηγορίας, η οποία συμπληρώνεται από τον σύγχρονο κινητήρα diesel  1.5 BluedCi 100. Ο νέος diesel κινητήρας αποδίδει 100 ίππους και 260 Nm ροπής, διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 rpm, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η γκάμα του Renault Clio περιλαμβάνει ακόμα τον turbo κινητήρα βενζίνης 1.0 TCeτων 90 ίππων, αλλά και τη μοναδική, στην κατηγορία, έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου). Σε αυτή, ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0 TCeLPG των 100 ίππων εξοπλίζεται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, χαρίζοντας στο γαλλικό best seller ασυναγώνιστη αυτονομία της τάξης των 1.200 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα!

Τη γκάμα του Renault Clio κορυφώνει η πλήρως υβριδική έκδοση Hybrid, που κάνει χρήση της τεχνολογίας E-TECH, με τεχνογνωσία από τη Formula 1. Εφοδιασμένο με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου, 2 ηλεκτροκινητήρες, αυτόματο κιβώτιο multi-mode και μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh, το υβριδικό σύνολο απόδοσης 140 ίππων, επιτρέπει στο Clio να κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα για το 80% των αστικών μετακινήσεών του, καταναλώνοντας 40% λιγότερο καύσιμο, σε σχέση με ένα συμβατικό σύνολο βενζίνης.

Η γκάμα του Renault Clio ξεκινάει από τα 16.990€, ενώ οι εκδόσεις με τον νέο κινητήρα diesel κοστίζουν από 18.490€. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης παρέχεται δωρεάν! Τέλος, το Clio Hybrid κοστίζει από 24.740€.