Άγχος τέλος: Τώρα με αυξημένη αυτονομία η νέα Ford Mustang Mach-E


Στη σύγχρονη εκδοχή της η Mustang αφορά σε ένα δυνατό EV το οποίο μπορεί να προσφέρει την οδηγική ικανοποίηση του παρελθόντος. Δύναμη που καθηλώνει, αλλά και μεγάλη αυτονομία για τον αμερικάνικο θρύλο!

  • 20/6/2022

H Ford Mustang Mach-E είναι το επιστέγασμα της τεχνολογίας και της εμπειρίας της Ford στην αυτοκίνηση για περισσότερα από 100 χρόνια. Η ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι το παράδειγμα για τα σπορ αυτοκίνητα του μέλλοντος στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E φέρει το παγκοσμίως διάσημο όνομα της Mustang με τη μορφή ενός SUV με την κουπέ σιλουέτα του. Είναι παράλληλα και το πρώτο μοντέλο παραγωγής το οποίο η Ford δημιούργησε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς να χάνει τις αξίες της Mustang. Φέρνει την ελευθερία, τις επιδόσεις και τον εμβληματικό χαρακτήρα του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Εντυπωσιακή σχεδίαση

Η Mustang Mach-E είναι απόλυτα πρωτοποριακή στο σχεδιασμό της στην κατηγορία των SUV με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από την κλασική Mustang. Το μακρύ καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα είναι μερικά από αυτά. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Ford την εξέλιξαν στην νέα αποκλειστική πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα GE1, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της Mustang, και μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Από την άλλη, το εσωτερικό είναι ένα μείγμα minimal σχεδίασης και υψηλής τεχνολογίας. Σχεδιαστικά είναι απόλυτα φουτουριστικό και λειτουργικό, με ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό και μεγάλες οθόνες για όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και καθόλου κουμπιά ή διακόπτες. Εντυπωσιακά ευρύχωρο για πέντε επιβάτες, το εσωτερικό της Mustang Mach-E, ενώ στο εμπρός μέρος το μοντέλο διαθέτει έναν αδιάβροχο και αποστραγγιζόμενο χώρο αποσκευών 81 λίτρων.  

Νέες τεχνολογίες και κορυφαία συνδεσιμότητα

Η νέα και πιο προηγμένη γενιά του συστήματος SYNC4 με την κεντρική κάθετη οθόνη αφής full HD 15,5” συνδυάζεται ιδανικά με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,7”. Η Mustang Mach-E διαθέτει 3 λειτουργίες οδήγησης με νέα ψηφιακά γραφικά και δυνατότητα One Pedal Drive που βοηθά στην ανάκτηση κινητικής ενέργειας φορτίζοντας την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Μεταξύ των προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ξεχωρίζουν το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centering, το Active Park Assist 2.0, το Pre-CollisionAssist με Auto Emergency Braking και το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist. Ταυτόχρονα, υπάρχουν καινοτομίες όπως το eLatch με το άνοιγμα των θυρών χωρίς συμβατικές λαβές και το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται ως κλειδί με το κρυφό πληκτρολόγιο στην πόρτα του αυτοκινήτου.

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση σε πάνω από 80 λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως μεταξύ άλλων στοιχεία που σχετίζονται με τις καθημερινές ώρες αναχώρησης, τις ρυθμίσεις άνεσης και κλιματισμού στην καμπίνα, αλλά και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Όλα σχεδόν τα προγράμματα της Mach-E μπορούν να ενημερώνονται ασύρματα over-the-air, κάτι που σημαίνει ότι η Ford μπορεί να βελτιώνει τις επιδόσεις και να προσφέρει νέες λειτουργίες που ενδεχομένως δεν υπήρχαν όταν οι πελάτες παρέλαβαν για πρώτη φορά τα οχήματά τους.

Εκρηκτικές επιδόσεις

Η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι το καλύτερο επιστέγασμα για την εταιρεία με το «Μπλε Οβάλ» στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης που ανατέλλει στην αυτοκίνηση. Με πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις και φυσικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη.  

Το sport coupe SUV με την εντυπωσιακή εμφάνιση έχει τις εκρηκτικές επιδόσεις που αρμόζουν σε μία Mustang με επιτάχυνση 0-100 km/h 5,1 σε sec. και ακαριαία απόδοση της ροπής των 580 Nm. Όλα αυτά φυσικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με το χαμηλό κέντρο βάρους που συμβάλλει στην εξαιρετική και σπορ οδική συμπεριφορά της Mustang Mach-E.

Ασύγκριτη αυτονομία

Με αυτονομία κίνησης έως 610 km σε μεικτό κύκλο και έως 740 km στον αστικό κύκλο, η Mustang Mach-E βάζει τέλος στο περίφημο range anxiety. Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση. Ένα από τα μυστικά της τεράστιας αυτονομίας βρίσκεται στο σύστημα Intelligent Range, το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού.

Η φόρτιση είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη με χρήση συνεχούς ρεύματος DC 150 kW. Ενδεικτικά, μπορούν να προστεθούν έως και 119 χιλιόμετρα αυτονομίας μόνο με περίπου 10 λεπτά φόρτισης, ενώ η φόρτιση από το 10% στο 80% διαρκεί μόλις 45 λεπτά.  

Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που είναι διαθέσιμες για παραγγελία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75 kWh, ή Extended Range (ER) 98 kWh. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση «Ford Protect» για πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.