Ford Explorer PHEV: Μάθετε τα πάντα για το επιβλητικό υβριδικό SUV των 457 ίππων!


Η ναυαρχίδα των SUV της Ford αποτελεί μια δήλωση κατασκευαστικής ανωτερότητας. Επιδόσεις, οικονομία, καινοτομία, ικανότητες off-road για ένα εντυπωσιακό σύγχρονο 7θέσιο τζιπ που απευθύνεται σε ανθρώπους με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. 

  • 4/11/2021

Το Explorer δεν αποτελεί απλώς το κορυφαίο όχημα ελευθέρου χρόνο στην ευρωπαϊκή γκάμα της Ford αλλά και μία από τις κορυφαίες προτάσεις της ευρύτερης κατηγορίας των SUV. Ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο, μια γρήγορη ματιά στις προδιαγραφές του είναι αρκετή ώστε να πείσει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους.

Το Ford Explorer δεν περνά απαρατήρητο και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στις επιβλητικές διαστάσεις του αμαξώματός του. Με μήκος που φτάνει τα 5,06 μέτρα, το εντυπωσιακό SUV της Ford έχει αν μη τι άλλον τον τρόπο να τραβάει τα βλέμματα πάνω του.

Ο μυώδεις σχεδιασμός του και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική που αποπνέει η εικόνα του και τη βεβαιότητα ότι ελάχιστα είναι εκείνα τα εμπόδια που μπορούν να ανακόψουν την πορεία του.

Επταθέσιο εσωτερικό, πολυτέλεια και ανέσεις

Παράλληλα, το Ford Explorer αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπωσιακές εξωτερικές διαστάσεις του, προσφέροντας κορυφαίους χώρους για όλους τους επιβάτες στο επταθέσιο εσωτερικό του.

Οι διαθέσιμοι χώροι και στις σειρές καθισμάτων δεν σου δίνουν το δικαίωμα να αμφισβητήσεις την άνεση που προσφέρει ο θάλαμος επιβατών του Ford Explorer, δίνοντας τη σκυτάλη στον πλούσιο εξοπλισμό και στα κορυφαία ποιοτικά χαρακτηριστικά του επιβλητικού SUV.

H κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη οθόνη αφής των 10,1 ιντσών είναι ένα από τα εξοπλιστικά highlights του αυτοκινήτου, ωστόσο, εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών. Ξεχωριστή θέση έχουν φυσικά τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία όχι μόνο φροντίζουν για την άνεση του χειριστή του αυτοκινήτου αλλά και την ασφάλεια, περιλαμβάνοντας 23 διαφορετικές εφαρμογές ενεργητικής ασφάλειας.

Σχεδόν ανεξάντλητες είναι οι επιλογές που προσφέρει ο κατάλογος του προαιρετικού εξοπλισμού, στον οποίο ξεχωρίζει το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της B&O και η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή.

Κλείνοντας με το εσωτερικό του Ford Explorer, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις δυνατότητες φόρτωσης που προσφέρει ο χώρος αποσκευών. Ο ωφέλιμος όγκος του τελευταίου ξεκινά από τα 240 λίτρα στην επταθέσια διαμόρφωση, αυξάνεται στα 635 λίτρα στην πενταθέσια διαμόρφωση και φτάνει ακόμα και στα 2.274 λίτρα στην περίπτωση της αναδίπλωσης της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων.

Υβριδική τεχνολογία για επιδόσεις και οικονομία

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το Ford Explorer δεν έχει προχωρήσει σε καμία είδους έκπτωση, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πλέον πειστικό τρόπο το plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο φιλοξενεί κάτω από το μακρύ καπό του.

Αφετηρία του υβριδικού συνόλου αποτελεί ένας V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 457 ίππους και 825 Nm ροπής.

Συνδυαζόμενη με το κορυφαίο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων της Ford, σύστημα ευφυούς τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive και Terrain Management System με επτά προφίλ οδήγησης, η κινητήρια μονάδα προσφέρει την ικανότητα στο νέο Explorer Plug-In Hybrid να μεταφέρει με χαρακτηριστική άνεση έως και επτά άτομα, να ρυμουλκεί τρέιλερ βάρους έως και 2.500 kg, αλλά και να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 48 km NEDC (42 km WLTP) με κατανάλωση καυσίμου από 2,9 l/100 km NEDC (από 3,1 l/100 km WLTP) και εκπομπές CO2 από 66 g/km NEDC (71 g/km WLTP).

Η ικανότητες του Ford Explorer δεν σταματούν, όμως, εδώ, καθώς αξιοποιώντας την ισχύ του υβριδικού συνόλου έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα και να αψηφά το βάρος των περίπου 2.400 κιλών.

Πληθωρικό σε όλες του τις διαστάσεις και τις εκφάνσεις της προσωπικότητάς του, το Ford Explorer δεν αποτελεί ένα ακόμα SUV, αλλά μια δήλωση ανωτερότητας, απέναντι στην οποία δεν μπορείς να σταθείς αδιάφορος.

Μπορείτε τώρα να παραγγείλετε το νέο Explorer με προστασία τιμής και χαμηλό επιτόκιο 1,99%.
Επιπρόσθετα, το νέο προωθητικό πρόγραμμα συνοδεύεται από την στάνταρ 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.
 
 
Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ